De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 19 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bruggink in equipe
Wereldruiterspelen

Van onze Telesportredactie

   
 

ERMELO - De Nederlandse springequipe, die half september in het Spaanse Jerez deelneemt aan de Wereldruiterspelen, staat vast. Bondscoach Bert Romp was al langere tijd zeker van drie namen: Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, Jan Tops en Angelique Hoorn. Als vierde en laatste springruiter neemt Romp verrassend de 21-jarige Nederlandse kampioen Gert Jan Bruggink mee.

Het lag lang in de verwachting dat Romp zijn selectie pas bekend zou maken na het CHIO in Rotterdam, dat van 29 augustus tot 1 september plaatsvindt. De internationale paardensportbond (FEI) wil de namen van de springruiters voor de Wereldruiterspelen echter op de eerste dag van september ter beschikking hebben. Romp: "Ik moest dus sowieso een datum voor Rotterdam kiezen. Volgende week is teveel gevraagd van de ruiters. Dan zouden ze misschien het gevoel hebben gehad dat ze in Donauschingen weer alles uit de kast moeten halen, terwijl ik wil dat ze dat een week later in Rotterdam doen. Dat is toch een wedstrijd waar we ons op volle sterkte aan het thuispubliek willen tonen."

Uiteindelijk was de keus Romp niet zo zwaar gevallen. "Alleen de laatste plek zorgde even voor wat hoofdbrekens. Jan Wout van der Schans, Emile Hendrix en eventueel Gerco Schröder waren ook in beeld. Ik vond Bruggink toch duidelijk de geschiktste. Nederlands kampioen, constant presteren. Geen twijfel eigenlijk."

Vorig seizoen werd Bruggink met Joel, het door hemzelf opgeleide paard, Europees kampioen bij de Young Riders. Met het winnen van een kwalificatierubriek in Geesteren volgde zijn internationale doorbraak. Enkele maanden geleden werd Bruggink in Hoofddorp nationaal kampioen. Afgelopen zondag eindigde hij met Joel als vijfde in Valkenswaard.

De andere ruiters nemen ook hun vaste keuzes paarden mee richting Jerez. Olympisch kampioen Dubbeldam zit op De Sjiem, het paard waarmee hij twee jaar geleden in Sydney ook olympisch kampioen werd. Angelique Hoorn begint met Hascal aan haar tweede internationale kampioenschap en routinier Jan Tops reist met Grande Dame en Roofs af.

Over een kleine twee weken start het aangewezen viertal in de landenwedstrijd van het CHIO van Rotterdam. Het enige wat nog niet zeker is, is met welk paard Tops straks in Spanje start. "Een luxe-probleem", aldus bondscoach Romp. Paard nummer twee van de Brabander gaat in elk geval als reserve mee naar Jerez. Er wordt daarom geen vijfde ruiter als stand-in aangewezen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 19 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.