De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 19 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  ADO Den Haag met moeite
langs Den Bosch

   
 

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de eerste topper in de Gouden Gids Divisie in zijn voordeel beslist. Op eigen bodem had de ploeg tegen Den Bosch moeite het spel te maken, maar het won desondanks - niet zonder fortuin - met 3-1. 'ADO is favoriet', luidde de tekst op de shirts die vooraf in het Zuiderparkstadion werden uitgedeeld. Een toegedichte rol die onherroepelijk leidt tot verwachtingen en druk bij de spelers van Rinus Israël en Lex Schoenmaker.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Deze situatie is de inleiding tot een strafschop.
Op papier gezien is dat terecht, op het veld kwam ADO struikelend uit de startblokken. De thuisclub had moeite de degelijke organisatie van Den Bosch te ontregelen. De mannen van Gert Kruys kregen de kansen. Die waren niet aan Koen van de Laak, Paul Beekmans en met name Stefan Jansen besteed.

De laatste tien minuten tot aan de rust verliepen tumultueus. ADO speelde een tijdje met tien man, omdat Jeffrey van As en Marco Meijer beurtelings hoofdwonden moesten laten verzorgen. Den Bosch-trainer Kruys dacht dat alles goed kwam, maar kookte bij het rustsignaal desondanks van woede. Aanleiding was het feit dat Den Bosch wilde wisselen, maar arbiter Ruud Bossen door liet spelen en vervolgens een gemakkelijke buiteling van Arjan van der Laan in een duel met Beekmans beloonde met een strafschop: Van der Laan deed zelf de rest, 1-0.

Ook in de tweede helft imponeerde ADO niet, maar werkte het bikkelhard en daar dwong het tien minuten na de pauze opnieuw fortuin mee af. Patrick Peelen speelde te zacht terug op doelman Kris Mampaey, Roy Stroeve zat ertussen en bleef koel (2-0). Den Bosch-invaller Derek Schut ondernam daarna nog twee dappere pogingen, maar Roland Jansen stak gisteravond in blakende vorm.

In de slotfase liet Den Bosch achterin steken vallen, waarvan invaller Romeo Castelen kon profiteren: 3-0. In de allerlaatste seconden raakte doelman Roland Jansen toch nog de nul kwijt toen Peter Hofstede hands maakte en Den Bosch-spits Stefan Jansen de 3-1 voor zijn rekening nam.

Verdiend of niet, ADO won en is favoriet, maar Den Bosch zal ongetwijfeld ook nog een rol van betekenis gaan spelen.

ADO Den Haag-FC Den Bosch 3-1 (0-0). 45. Van der Laan 1-0 (strafschop), 56. Stroeve 2-0, 82. Castelen 3-0, 90. Stefan Jansen 3-1 (strafschop). Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 5000. Gele kaart: Kruis (ADO Den Haag), Mampaey (FC Den Bosch).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 19 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.