De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 20 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow ruikt aan 9000
   
 

NEW YORK - Optimisme dat de economische groei in de Verenigde Staten spoedig gaat aantrekken, heeft de koersen op Wall Street gisteren over een breed front hoger gezet. Dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van Lowe's lag vooral de detailhandelssector er goed bij op de Amerikaanse effectenbeurzen.

Het teruggekeerde zelfvertrouwen van beleggers bracht de Dow Jones Industrials Index zelfs dicht bij de psychologisch belangrijke barrière van 9000 punten. De beursgraadmeter sloot met een winst van 212,87 punten (oftewel 2,4%) op 8990,93. Technologiebeurs Nasdaq noteerde 33,67 punten (2,5%) hoger op 1394, 68 punten.

De koersen in New York kregen gisteren een impuls door de bekendmaking van de leading indicators. Deze index, die gemeten wordt door The Conference Board en inzicht geeft in de ontwikkeling van de Amerikaanse economie op de middellange termijn, daalde met 0,4%. Dit was de grootste daling sinds september 2001. Dit viel analisten echter mee, want zij hadden rekening gehouden met een afname van 0,5%.

Lowe's maakte bekend in het tweede kwartaal 42% meer winst te hebben behaald. De winkelketen in huis- en tuinproducten verraste de markt eveneens door de winstverwachting voor heel 2002 naar boven bij te stellen. Het aandeel Lowe's werd beloond met een stijging van $4,21 (11,5%) op $41. Het positieve nieuws zette ook branchegenoot Home Depot $0,93 hoger op $29,03.

Speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us rapporteerde over het tweede kwartaal een verlies van $17 miljoen bij een omzet van $2 miljard. Dat viel investeerders mee. Zij zetten het aandeel $1,08 hoger op $13,90.

Het in uitstel van betaling verkerende supermarktconcern Kmart kondigde aan 680 banen te gaan schrappen. Het aandeel Kmart won 4 dollarcent op $0,60.

Advanced Micro Devices (AMD) sloot gisteren een megacontract met Hewlett-Packard. De chipgigant gaat halfgeleiders leveren voor de nieuwe pc van het concern van bestuursvoorzitter Carly Fiorina. AMD profiteerde op de beurs met een winst van $0,57 op $10,50.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 20 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.