De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 20 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Tuchtklacht boekhouders
tegen voorman curatoren

   
 

AMSTERDAM - Een groep van administratiekantoren die de dupe zijn van een faillissement van hun franchise-organisatie, heeft een tuchtklacht ingediend tegen Wilhelm Aerts, voorzitter van de 'curatorenvereniging' Insolad. Volgens de administrateurs, ondersteund door onderzoeker Pieter Lakeman, heeft Aerts geheel ten onrechte beslag laten leggen op het woonhuis van één van de betrokken boekhouders.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 11kb)
Pieter Lakeman: "Deze curator procedeert de hele boedel leeg." (Foto: RUBEN SCHIPPER)
Het draait om het faillissement van RAAD Holding, een franchise-organisatie van administratiekantoren die twee jaar geleden omviel. In dit faillissement werd onlangs een administrateur veroordeeld tot het betalen van €38.000 aan het faillissement. De betrokkene was - onder protest - akkoord gegaan met een betalingsregeling en had daarvoor de eerste betaling zelfs al verricht. Desondanks werd er vorige week door de curator beslag gelegd op diens woonhuis. Protesteren bij de deurwaarder hielp niet, aangezien curator Aerts de deurwaarder uitdrukkelijk had verzocht het beslag te handhaven. Uiteindelijk werd pas na tussenkomst van de rechter-commissaris het beslag weer ingetrokken. "Maar dan is het kwaad al geschied. Na zo'n beslaglegging kun je als woningeigenaar bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek in de komende jaren wel vergeten", aldus een woordvoerster van de belangenvereniging. De betrokken curator Aerts besloot na het faillissement van RAAD alle 48 franchisenemers aan te spreken op de schuld die zij gezamenlijk hadden bij de franchisegever. Van hun tegenvorderingen aan het adres van RAAD wil de curator niet horen.

Volgens de woordvoerster van de belangenvereniging procedeert Aerts zodoende ten onrechte tegen de voormalige franchisenemers. "De meeste van ons hebben een tegenvordering op RAAD die de schuld vér overschrijdt. Curator Aerts weigert echter een verificatievergadering bijeen te roepen om die vorderingen vast te stellen. Daardoor kunnen wij onze vorderingen niet hard maken en krijgt Aerts de kans om ongestoord door te procederen." Volgens Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi) procedeert Aerts op deze manier de hele boedel van RAAD leeg. In een reactie op de aantijgingen zegt Aerts dat de voormalige franchisenemers allemaal op aanraden van Lakeman een tegenvordering hebben ingediend. "Die tegenvorderingen zijn echter tot dusver zonder uitzondering afgewezen", aldus de curator. Aerts zegt over het beslag op het woonhuis dat de betalingsregeling pas op de dag van de beslaglegging totstandkwam.

Uit correspondentie blijkt echter dat de betalingsregeling op dat moment al enkele dagen oud was.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 20 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.