De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 20 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  LPF hakt knoop fractieleider door
   
 

AMSTERDAM - De LPF'ers Gerard van As en Harry Wijnschenk zijn er beiden van overtuigd dat ze de grootste kanshebber zijn om vandaag Mat Herben als fractieleider op te volgen.

De fractie moet vandaag tijdens een cruciale vergadering een keuze tussen Van As en Wijnschenk maken, terwijl op de achtergrond outsider Frits Palm ook nog op een kans loert.

Van As zegt zich pas kandidaat te zullen stellen als in de loop van de vergadering duidelijk blijkt dat er sympathie voor hem is in de fractie. "Ik denk dat ik de juiste man ben", zegt hij. "Er moet voldoende steun blijken, maar dan wil ik de LPF graag vlot trekken."

Volgens de LPF'er is het 'twee voor twaalf' bij de LPF en moet de stabiliteit snel terugkeren. "Ik wil een nieuwe start maken, met een nieuw fractiebestuur", aldus Van As.

Wijnschenk dicht zichzelf echter grote kansen toe omdat hij de standpunten van de LPF het beste denkt te kunnen verwoorden.

"Ik durf met iedereen de discussie aan", aldus Wijnschenk, die denkt dat hij bij de achterban beter zal aanspreken dan Van As.

"De LPF-aanhang wil geen compromiszoeker, maar iemand die net als Fortuyn duidelijk zegt waar het op staat", aldus Wijnschenk, die het gebrek aan een universitaire opleiding en aan politieke ervaring geen handicap vindt.

"Ik zal mijn rol als fractieleider niet overdrijven en wil juist een breed team om me heen", aldus Wijnschenk, die andere gezichtsbepalende LPF'ers 'een vrije rol' wil geven. Ook Van As wil niet het stempel van nieuwe partijleider.

Hoewel Wijnschenk vooralsnog op net iets meer steun lijkt te kunnen rekenen, zijn het de relatief onbekende LPF'ers die vandaag de doorslag moeten geven tijdens een ongetwijfeld opnieuw hectische fractievergadering.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 20 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.