De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 15 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ballast ziet af
van baggeraar

   
 

AMSTERDAM - Bouwbedrijf Ballast Nedam ziet af van de mogelijkheid om baggeraar Ballast Ham volledig in te lijven. De bouwer had een optie uitstaan om volledig eigenaar te worden van het baggerbedrijf. Overleg met mede-eigenaar HBG hebben de zorgen van Ballast over de gezamenlijke venture weggenomen.

De Nieuwegeinse bouwer bracht de optie in stelling toen het Spaanse Dragados, dat in februari van dit jaar HBG overnam, zelf werd ingelijfd door branchegenoot ACS. ACS op zijn beurt, zag niets in HBG. De overnamestorm en de daaraan voorafgaande baggeroorlog hadden volgens Ballast Nedam een negatieve invloed op de stabiliteit van het baggerbedrijf.

Ballast Nedam aasde niet zozeer op het volledige eigendom van het baggerbedrijf, maar juist wel op de zeggenschap. De financiering van de aankoop was al volledig geregeld, aldus bestuursvoorzitter René Kottman.

"Baggeren is een sexy business", zo zei hij. "Daarvoor krijg je altijd geld, ondanks onze zwakke financiële positie." De financiering van de verwerving van het overige belang van Ballast Ham zou buiten de corporate balans van Ballast Nedam plaatsvinden.

Waarschijnlijk had Ballast Nedam hulp gekregen van een financiële partij die een belang van 51% in Ballast Ham zou nemen. Ballast Nedam zou zijn huidige 33%-belang bij uitoefening van de optie kunnen uitbreiden tot 49%, maar wel de meerderheid krijgen in de zeggenschap van het bedrijf.

Het intrekken van de optie betekent niet dat alle kou voor altijd uit de lucht is. "Als de stabiliteit van de venture in gevaar komt, kan de optie weer in stelling worden gebracht", aldus een woordvoerder. "Maar nu ziet de toekomst er weer goed uit."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 15 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.