De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 9 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  IMF stemt tevreden

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Kredietfaciliteiten ter waarde van $30 miljard voor Brazilië zorgden gisteren voor opluchting op Wall Street. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) liet weten de geldkraan voor de wankelende Braziliaanse economie flink open te zullen draaien en met name financiële instellingen - die in Brazilië flinke hoeveelheden geld hebben uitstaan - profiteerden op de effectenbeurs in New York.

De Dow Jones-index sloot uiteindelijk 255,87 punten (3,0%) hoger op 8712,02. De technologiezware Nasdaq Composite mocht 35,42 punten (2,8%) bijschrijven op 1316,32. Binnen de Dow deden met name Citigroup (+7,5%) en JP Morgan (+9,7%) goede zaken.

Naast het goede nieuws over Brazilië ging ook een stimulans uit van nieuwe macrocijfers. Daaruit bleek een geleidelijke verbetering van de arbeidsmarkt en een uitblijven van al te hoge inflatie. Klusmarktketens Home Depot (-4%) en Lowe (-3,5%) moesten terug nadat analisten van JP Morgan waarschuwden voor een afvlakkende vraag naar de producten van deze 'woningverbeteraars'.

Onveranderd sloot voormalig KPN-partner Qwest. Die maakte over het tweede kwartaal van dit jaar een verlies bekend dat kleiner was dan over de vergelijkbare periode een jaar eerder. De teller bleef steken op 13 dollarcent verlies per aandeel, waar analisten een verlies van zeven dollarcent in de boeken hadden staan.

Chipfabrikant Intel (+3,8%) dikte aan. Het bedrijf liet gisteren weten dat de topman en financieel directeur van Intel hun handtekening hebben gezet onder een verklaring waarmee ze instaan voor de waarheidsgetrouwheid van de financiële resultaten van de onderneming. De top van het Amerikaanse bedrijfsleven is gevraagd om die stap te zetten om zo het door de Enron- en WorldCom-affaires geschade beleggersvertrouwen te herstellen.

Softwareproducent Microsoft (+3,9%) bereikte een schikking met de Federal Trade Commission. Die laatste verweet de club van Bill Gates privacywetgeving aan de laars te hebben gelapt met de Passport webdiensten. Nieuwe overtredingen kosten Microsoft geld.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 9 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.