De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Boze supporters plannen
blokkade wedstrijd Oranje

   
 

door Roy Klopper ZEIST - Boze voetbalsupporters zijn van plan de EK-kwalificatie-interland Nederland-Wit-Rusland op 7 september in Eindhoven te verstoren en als het even kan onmogelijk te maken.

Volgens ingewijden moeten onder meer blokkades van wegen naar het Philips-stadion en mogelijk ook van de spelershotels een vlotte afhandeling van de wedstrijd in de war schoppen.

Indien de ontmoeting daadwerkelijk wordt verstoord, kan dit vergaande consequenties hebben voor Oranje. De Europese voetbalbond UEFA kent zware sancties voor wanordelijkheden bij interlands.

Uitvakken

Het draaiboek voor de acties is inmiddels afgerond door de harde kernen van onder meer Ajax, Feyenoord, Vitesse, ADO Den Haag, Sparta en FC Den Bosch. Hun protesten zijn gericht tegen de verkleining van de 'uitvakken' in de stadions, waardoor tijdens de komende competitie minder supporters met hun club mee kunnen naar uitwedstrijden.

De landelijke overkoepelende organisatie van supportersverenigingen SOVS kent de actieplannen en de initiatiefnemers. "We doen er niet aan mee, maar begrijpen de woede", aldus zegsman M. Winkelman. Zijn organisatie blijft ervoor ijveren om de kwestie middels onderhandelingen met de KNVB op te lossen.

Hoewel de actievoerders weigeren prijs te geven welke vorm de acties rond de belangrijke Oranje-wedstrijd precies krijgen, zeggen ze "niet te kunnen garanderen dat de ontmoeting daadwerkelijk doorgaat". "Het is een uitgekiend, geweldloos plan. Elke supportersgroep krijgt een eigen taak. Ze komen elkaar niet tegen, zodat rellen zijn uitgesloten."

De voetbalbond in Zeist reageert verrast op de aangekondigde acties. "Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. We zullen ons voordeel doen met de informatie", aldus een woordvoerder. Hij wil niet vooruitlopen op de gevolgen die een verstoring van de interland kan hebben voor Oranje.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.