De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Naheffing fiscus
voor Versatel

   
 

AMSTERDAM - De Belastingdienst heeft Versatel een naheffingsaanslag van €14,6 miljoen opgelegd. Het telecombedrijf moet dit bedrag betalen vanwege te weinig afgedragen belasting op personeelsopties.

Dat blijkt uit een verslag van Versatel-bewindvoerder Louis Deterink. Vorig jaar heeft Versatel een procedure, die had kunnen uitlopen op een strafzaak wegens belastingfraude, voor €3 miljoen geschikt met het Openbaar Ministerie. Justitie verdacht het glasvezelnetwerkbedrijf ervan met opzet een onjuiste belastingaangifte te hebben ingediend. De onderneming zou de waardering van in 1999 toegekende personeelsopties te laag hebben opgegeven.

Versatel verkeert sinds afgelopen juni in uitstel van betaling om daarmee sneller van zijn schuld van €1,7 miljard verlost te zijn. Het bedrijf heeft zijn obligatiehouders een schuldsaneringsplan voorgelegd, waarbij ze voor €1,7 miljard aan obligaties omwisselen voor €350 miljoen in contanten en miljoenen nieuwe aandelen, waarmee ze een belang van circa 80% in Versatel verwerven. Inmiddels heeft 65% van de obligatiehouders met dit plan ingestemd.

Het telecombedrijf verwacht eind september volledig schuldenvrij te kunnen zijn. Als het schuldsaneringsplan wordt aangenomen, zal investeringsmaatschappij GE Capital een kredietfaciliteit van €150 miljoen ter beschikking stellen aan Versatel. Volgens de Versatel-top kan de onderneming daarmee draaien totdat er voor het eerst winst wordt geboekt.

Uit het rapport van Deterink blijkt dat GE Capital, onderdeel van het Amerikaanse General Electric, pittige tarieven rekent voor het krediet. Naast het normale rentetarief moet Versatel onder andere ook een upfront fee van €3,75 miljoen en een structuring fee van €750.000 betalen. Verder krijgt GE Capital opties die recht geven op een aandelenbelang van 3,5% in Versatel.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.