De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Raadsels rond verdwijning
Britse meisjes

Van onze correspondent

   
 

LONDEN - Heel Groot-Brittannië is al sinds zondag in de greep van de mysterieuze verdwijning van twee 10-jarige meisjes Holly Wells en Jessica Chapman uit het gehucht Soham in Cambridgeshire. Sinds gisteren vermoedt de politie dat de meisjes mogelijk zijn ontvoerd voor het verkrijgen van losgeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Holly Wells, links, en haar eveneens 10-jarige vriendin Jessica Chapman rechts, zijn al sinds zondag spoorloos verdwenen. (Foto: AP)
Het tweetal verdween zondagavond. Aanvankelijk dacht de politie dat de meisjes van huis waren weggelopen of mogelijk bij het spelen waren verdronken in een van de vele riviertjes in de buurt. Maar gisteren stelde de politie deze gedachte bij. Dat kwam doordat een grootscheepse zoekactie, waarbij 250 agenten plus honderden burgers waren betrokken, geen enkel spoor opleverde.

Ook toverde een rechercheur een foto van Holly en Jessica tevoorschijn, die 90 minuten voor hun verdwijning was genomen. Beide meisjes zijn daarop te zien in voetbalshirts van Manchester United. Hoofdinspecteur David Hankins sprak daarop in het openbaar voor het eerst zijn vermoedens uit van een ontvoering. Hij meldde dat de politie gisteren een witte truck heeft aangehouden voor verder onderzoek in de zaak van de vermiste meisjes.

"De truck is op de avond van verdwijning in de buurt van de plek van de meisjes gezien. Dat kan van belang zijn bij ons onderzoek", aldus de hoofdinspecteur. De transportwagen werd 16 kilometer van Soham door de politie in beslag genomen. Ook onderzoekt de politie het gesprek met een mobiel telefoontje van één van de meisjes dat ze maandag voerde. Het duurde slechts enkele seconden, hetgeen de politie het ergste doet vrezen. Twee rechercheurs van de twee jaar geleden opzienbarende verdwijningzaak van het 8-jarige meisje Sarah Payne, staan het 100 leden tellende onderzoeksteam bij in het vinden van Holly en Jessica.

Tranen

Ondervragingen van buschauffeurs die de route namen, waarop de meisjes het laatst zijn gezien en films van cameratoezicht, leidden niet tot resultaten. De moeder van Holly, de 35-jarige Nicola Wells, brak gisteren in tranen uit, toen zij voor de tv een oproep deed aan het publiek en mogelijke ontvoerders een levensteken van de meisjes te geven. "Wij willen hen alleen maar bij ons thuis hebben. Iedereen die een ouder is, weet wat wij doormaken", zei de aangeslagen Nicola Wells.

De moeder van Jessica, Sharon Chapman, die werd gevraagd of de meisjes zich misschien schuil hielden, antwoordde: "Jessica houdt niet van het donker, zij zou naar huis zijn gegaan." Jaarlijks verdwijnen vele duizenden kinderen in Groot-Brittannië. De meesten keren na enige tijd echter terug bij de ouders.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.