De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Eerste rechtszitting van
der G. rechtstreeks op tv

   
 

door Harrie Nijen Twilhaar AMSTERDAM/ HARDERWIJK - De rechtbank in Amsterdam heeft radio- en televisiezenders toestemming verleend om morgen delen van het proces tegen Volkert van der G., de verdachte van de moord op Pim Fortuyn, live uit te zenden.

Het NOS Journaal en RTL zijn van plan delen van de zitting direct op de buis te brengen. Het NOS Journaal wil in ieder geval het voorlezen van de aanklacht door officier van justitie J. Plooy en zijn toelichting op het onderzoek rechtstreeks uitzenden.

Het is voor het eerst in Nederland dat een rechtszaak direct via de televisie wordt uitgezonden. De raadslieden zijn niet gelukkig met de televisieopnamen omdat deze het verloop van de zitting zouden ontregelen.

Het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam maakt morgen tijdens de pro forma-zitting bekend wat er in de zes pakketjes heeft gezeten die in juni bij een huiszoeking in de Harderwijkse huurwoning aan de Esdoornlaan van de verdachte zijn aangetroffen.

Bij een eerdere huiszoeking werden in de woning patroonhulzen aangetroffen van hetzelfde kaliber waarmee Pim Fortuyn op 6 mei werd doodgeschoten.

Volkert van der G. is niet aanwezig bij de pro forma-zitting. Aangezien het onderzoek naar de moord nog niet is afgerond, heeft de officier van justitie aangekondigd de inhoudelijke behandeling voorlopig uit te stellen.

De zaak vindt plaats in een zwaar beveiligde bunker van de rechtbank aan de Zuidermolenweg in Osdorp. Het aantal plaatsen in de bunker is beperkt. Daarom kunnen belangstellenden de zitting ook volgen via videoschermen in twee zalen van de rechtbank aan de Parnassusweg. Alle bezoekers moeten door een detectiepoortje en worden gefouilleerd en dienen zich daarnaast te identificeren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.