De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ed Maas beschuldigt LPF'er
van smeden plannen eigen partij

   
 

door Sjuul Paradijs TENERIFE - LPF-interim-voorzitter Ed Maas beschuldigt Kamerlid Schonewille (LPF) ervan dat hij een geheim plan heeft klaarliggen voor de oprichting van een nieuwe partij.

Schonewille wordt door de tijdelijk voorzitter zwaar onder vuur genomen vanwege diens laatdunkende uitlatingen over de tijdelijk LPF-voorzitter, die aan aftreden denkt.

Maas vermoedt dat Schonewille over een dubbele agenda beschikt.

"Deze man is even doortrapt als simpel, met maar één doel: het elimineren van deze vereniging en het volgens een reeds lange tijd bestaand draaiboek oprichten van een nieuwe partij", aldus Maas vanuit Tenerife. "Dit komt mij voor als het grootste kiezersbedrog uit de hele Nederlandse politieke geschiedenis", waarbij Maas verwijst naar de 1,6 miljoen Nederlanders die op de LPF hebben gestemd.

LPF-parlementariër Schonewille is zich van geen kwaad bewust. Hij bevestigt dat er enkele maanden geleden een draaiboek is gemaakt voor de mogelijke oprichting van een nieuwe partij. "Dat speelt nu niet meer, maar het ligt nog wel in de la", aldus het LPF-Kamerlid.

In een brief van Maas' advocaat mr. Hammerstein aan Schonewille wordt naar aanleiding van Schonewille's openlijke kritiek op de voorzitter gesproken over een 'solistische actie' van de LPF'er-.

Brief

"Wij hebben vernomen dat je optreden een volstrekt solistische actie is geweest, die door geen enkel ander lid van de fractie wordt gesteund en ook in strijd is met de afspraken die jullie hebben gemaakt", aldus mr. Hammerstein in de brief die gisteravond ook is rondgestuurd naar de negentien LPF-coördinatoren in het land.

"Het heeft er derhalve de schijn van dat je bij die actie een eigenbelang hebt, die je boven de belangen van de LPF en ook van die van de fractie stelt."

In de LPF-fractie, die van crisis naar crisis leeft, is de actie van Schonewille eveneens slecht gevallen. Maas laat vanaf zijn vakantieadres in Tenerife weten witheet te zijn over de uitspraken van Schonewille. Volgens de topman van het vastgoedfonds VHS heeft de LPF-fractie Schonewille teruggefloten. Schonewille ontkent dat.

Inmiddels gaat de strijd om het leiderschap in de LPF-fractie gewoon door. Vice-voorzitter Hoogendijk wilde volgende week al over de netelige positie van fractievoorzitter Mat Herben praten, maar men vindt het fatsoenlijker te wachten tot Herben terug is van vakantie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.