De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Verstappen niet vanzelfsprekende
vervanger van Heinz-Harald Frentzen

   
 

AMSTERDAM - Heinz-Harald Frentzen is de onzekere situatie bij Arrows meer dan beu en vertrekt per direct bij de Britse renstal. De 35-jarige Duitse coureur vroeg teambaas Tom Walkinshaw om onmiddellijk van zijn contract te worden ontheven, hetgeen door Arrows werd gehonoreerd. Wie hem over 2,5 week gaat vervangen in de Grand Prix van Hongarije is nog onzeker. "Op een gepast moment zullen wij de nieuwe teamgenoot van Bernoldi bekendmaken", aldus de website van de renstal.

Hoewel Walkinshaw recentelijk weer toenadering heeft gezocht tot Jos Verstappen die begin dit jaar op een zijspoor werd gezet ten faveure van Frentzen, ligt een rentree van de Nederlandse coureur bij Arrows momenteel niet voor de hand. Verstappen en zijn manager Huub Rothengatter hebben het ontslag aangevochten op grond van contractbreuk. "Wij hebben ook vernomen dat Frentzen weg is, maar dat wil niet automatisch betekenen dat Jos weer bij Arrows gaat rijden. Dat is niet voldoende om ons conflict uit de wereld te helpen", aldus Rothengatter, die eraan toevoegt: "Wij hebben altijd al gezegd dat het van Walkinshaw niet handig was om Jos door Frentzen te vervangen. Daar schiet hij niks mee op, zoals is gebleken".

Frentzen reed maar twaalf races voor Arrows en pakte twee WK-punten met zesde plaatsen in Spanje en Monaco. Hij ergerde zich de laatste weken kapot aan alle misère rond het team. Zo moest hij enkele weken terug bij de Grand Prix van Frankrijk van zijn teambaas opzettelijk langzaam rijden in de training.

Walkinshaw droeg Frentzen op zich niet te kwalificeren, omdat dat hem in zijn onderhandelingen met de vele schuldeisers niet goed zou uitkomen. Arrows heeft naar verluidt een schuld van 100 miljoen euro, waarvan H.H. ook de dupe zou zijn. Op een vraag tijdens de GP van Duitsland van afgelopen weekeinde of hij al salaris had ontvangen, gaf hij een ontwijkend antwoord.

Frentzen gaf op Hockenheim toe dat hij terug kan keren naar Jordan, het team dat hem afgelopen seizoen nog ontsloeg. Ook Sauber heeft interesse, maar alleen als Frentzen akkoord gaat met een contract voor volgend jaar.

Arrows wordt mogelijk verkocht. Drankengigant Red Bull, dat Enrique Bernoldi (de andere coureur bij het team) sponsort, is de voornaamste kandidaat-koper. Als nieuwe teambaas wordt de naam van Craig Pollock genoemd, die eerder bij BAR in dienst was. Pollock stelde ooit geen prijs op de Nederlander toen hij het Tyrrell-team als voorloper van BAR opkocht. Voor 1998 koos hij toen voor Takagi en Rosset.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.