De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 3 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Rabobank rekent
weer op Dekker

   
 

AMSTERDAM - Met de HEW Classic in Hamburg wordt morgen het wereldbekercircuit vervolgd. De Rabobank treedt in de Duitse havenstad met een ploeg aan die voor de zege hoopt mee te spelen. Met name van Erik Dekker wordt weer veel verwacht, hoewel de Drent nog steeds niet optimaal hersteld is van zijn dijbeenbreuk in Milaan-Sanremo. "In de laatste week van de Tour de France heeft Dekker desondanks een sterke indruk achtergelaten", geeft ploegleider Adri van Houwelingen aan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (302x600, 45kb)

Het parcours van de HEW Classic, met de beklimming van de Waseberg als enige echte scherprechter, is niet echt selectief. "Daar moet Dekker uit de voeten kunnen", vervolgt Van Houwelingen. "Gezien zijn conditiepeil en zijn ervaring in dit soort wedstrijden mag hij als een outsider worden gezien. Al is het duidelijk dat er op dit parcours niet echt een favoriet is. Heel veel renners kunnen hier voor een verrassing zorgen."

Vorig seizoen won de Rabobank zowel de Wereldbeker voor teams als met Dekker de individuele Wereldbeker. "Beide klassementen spelen momenteel geen rol. Dekker heeft immers nog geen enkel punt gepakt na zijn val in Milaan-Sanremo. Het is voor 95 procent zeker dat hij volgende week niet in San Sebastian start. Dat parcours is momenteel te zwaar voor hem. Daar zal hij ditmaal geen winstkansen hebben, terwijl deelname aan die zware klassieker de rest van het seizoen sportief negatief kan beïnvloeden. Het is realistischer wanneer hij zich op de Ronde van Nederland en het NK tijdrijden richt, waar hij zeker voor de overwinning kan meestrijden. Alleen wanneer Dekker in Hamburg wint, is er sprake van dat hij alsnog naar San Sebastian afreist."

Op het ploegenklassement richt de Rabobank zich voorlopig niet. "In Hamburg gaan we voor een zo kort mogelijke klassering in de klassieker. Klassementen spelen voorlopig geen rol voor ons."

Samenstelling Rabobank: Dekker, Boven, Kroon, De Jongh, De Groot, Pronk, Hayman en Markus Zberg. Samenstelling Domo - Farm Frites: Cassani, Cretskens, Knaven, Konecny, Museeuw, Rodriguez, Van Bon en Wadecki.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 3 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.