De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 3 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Samenwerking Oad Reizen
met Van den Ende en Mojo

door Arnold Burlage

   
 

HOLTEN - De reisorganisatie Oad Reizen in Holten heeft een samenwerkingscontract gesloten met Joop van den Ende Theaterproducties, concertorganisator Mojo en Ticket Service Nederland. Het reisconcern ziet er brood in om zich op de markt van grote evenementen te begeven. Door de gisteren bekendgemaakte overeenkomst kan Oad nu zowel het vervoer van en naar voorstellingen als de toegangskaartjes zelf aanbieden.

Het bedrijf, dat als enige nog zelfstandige reisconcern tot de top-drie behoort, speelt in op het probleem dat het organiseren van groepsreizen naar de grote evenementen, variërend van de opera in Verona tot de musical Aida in het Circus Theater in Scheveningen, moeilijk is omdat toegangskaarten in dergelijke aantallen vaak niet verkrijgbaar zijn.

Joop van den Ende Theaterproducties en Oad zijn aan momenteel het inventariseren welke andere samenwerkingsmogelijkheden mogelijk zijn. Oad organiseert al sinds jaar en dag het vervoer van en naar concerten en denkt door de samenwerking met Mojo en Ticket Service Nederland, die in ons land de organisatie en ticketverkoop van het overgrote deel van de concerten controleren, een forse groei in dit segment te kunnen behalen.

"De eigen auto is naar dit soort evenementen niet ideaal. Parkeerproblemen en het feit dat er dan slechts zeer beperkt alcohol kan worden genuttigd, zorgen ervoor dat bezoekers vervoersalternatieven zoeken. En temeer omdat de openbaar- vervoermogelijkheden na afloop van concerten vaak ook nog eens beperkt zijn, voorziet de Oad-bus in een behoefte die bij concertgangers bestaat", aldus Business Unit Manager Julius ter Haar.

Onlangs sloot Oad al met de KNVB een contract dat de reisorganisator de komende vier jaar exclusieve reispartner aan de KNVB bindt. Daarnaast werd het contract tussen Oad en de KNSB, waarvan Oad al sinds 1994 sponsor is, verlengd.

Reisorganisatie Oad Reizen realiseert deze zomer wederom een flinke groei van ongeveer 10% in het aantal vakantieboekingen. Zo bleek uit de cijfers die de directie van het reisconcern gisteren bekendmaakte. Over het boekingsverloop bestaat tevredenheid, temeer omdat de totale Nederlandse vakantiemarkt deze zomer niet of nauwelijks groeit. De directie verwacht dat de omzet van de Oad Groep over 2002 naar een recordhoogte van €624 miljoen stijgt bij groei van het aantal passagiers van 667.000 in 2001 naar circa 721.000 in 2002.

Turkije is de meest opvallende stijger in aantal boekingen van vliegvakanties. Op de markt van busexcursie- en rondreizen breidt Oad zijn positie als marktleider verder uit. Op bestemmingen buiten Europa valt met name de populariteit van Zuid-Afrika en Bali op, terwijl Oad's topbestemming Mexico stabiel blijft.

Voor de komende winter verwacht Oad ondanks de wat mindere economische situatie een verdere stijging van het aantal boekingen. Met name op de wintersportmarkt en Europese winterzonbestemmingen breidt Oad het aanbod ook sterk uit. Finland wordt als nieuwe wintersportbestemming geïntroduceerd.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 3 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.