De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 3 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Xander vecht voor Wendy
Na 'afkoelingsperiode'
wellicht de verzoening?

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Wendy van Dijk
AMSTERDAM - Grote verslagenheid. Dat is wat overheerst bij de families en vrienden van zowel Xander de Buisonjé als Wendy van Dijk. Er is niemand doodgegaan, maar het voelt hetzelfde. En nu, op de dag dat Wendy eindelijk mevrouw de Buisonjé zou worden, hun enorme liefde voor elkaar na drieënhalf jaar zou worden bezegeld met een bruiloft die zijn weerga niet kent, zitten beiden ondergedoken bij vrienden. Alleen. Op een plek waar ze dit onvoorstelbare verdriet proberen te verwerken, hopend dat deze, wat toch de allermooiste dag van hun leven had moeten worden, zo snel mogelijk voorbij zal zijn.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Xander de Buisonjé
Nog nauwelijks een week geleden waren ze nog zó verliefd. In een exclusief interview met Pagina Privé verklaarden Wendy en Xander toen ziels- en zielsgelukkig met elkaar te zijn. Ze straalden, hielden continu elkaars handen vast en keken elkaar liefdevol in de ogen. Niets leek een mooie toekomst hen nog in de weg te staan. En tijdens hun huwelijksreis naar Sri Lanka zou het pasgetrouwde paar keihard gaan werken aan hun grootste wens: een baby van hen samen.

Kinderen

Huwelijkscadeaus wilden ze niet. Als hun gasten dan toch per se iets wilden geven, dan graag een donatie. Geld dat Wendy en Xander direct zouden doorsturen naar Foster Parents. Hun grenzeloze liefde voor kinderen had hen namelijk op het barmhartige idee gebracht geld in te zamelen om daarmee melk te kopen voor kansarme kindjes over de gehele wereld. Helaas, het gaat allemaal niet door. Integendeel. Er zijn alleen maar een heleboel kosten gemaakt.

Ze hebben ervoor gevochten. Tot twee dagen voor het huwelijk als gekken geknokt om vooral maar het vertrouwen in elkaar te blijven behouden. Alle publicaties over het zogenoemde 'wilde verleden' van Xander had het bruidspaar in spe stelselmatig naast zich neergelegd. Want er wordt toch zoveel geroepen. Zo zou Xander zijn aanstaande vrouw kort voor de 'grote dag' verschillende keren hebben bedrogen en zou Wendy al maanden in blijde verwachting zijn geweest van hun liefdesbaby. De geruchtenmachine draaide op volle toeren en vooral van Xander werd geen spaan heel gelaten. De boomlange zanger, bij wie de vrouwen letterlijk aan de voeten liggen, heeft uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen en Wendy op de hoogte gesteld van welke verhalen wel en welke zeker niet op waarheid berusten.

Xander's escapades hebben hem nu de kop gekost. Vooral de laatste weken werd iedere misstap die Xander wel of niet begaan zou hebben breed uitgemeten in de bladen. En iedere keer liepen de spanningen tussen Xander en Wendy verder op. Logisch, want tegen dit soort negatieve publiciteitsmachines is geen enkele relatie bestand. Maar Wendy toonde tot het laatst toe karakter.

Nog geen vierentwintig uur voordat zij de voor haar immens zware beslissing had genomen om vandaag niet met Xander in het huwelijksbootje te stappen, verklaarde de presentatrice nog dat de liefde die zij voor elkaar voelden in ieder geval voor nu een huwelijk verdiende. En ondanks het feit dat ook Wendy zich terdege gerealiseerd zal hebben dat waar rook is, waarschijnlijk toch ook wel eens een klein vuurtje zou kunnen wakkeren, klampte ze zich vast aan haar oneindige liefde voor Xander. Bovendien zeg je niet zomaar een bruiloft af. Zeker niet als je weet dat heel Nederland zit toe te kijken. Men kon namelijk niet wachten om de lieve Wendy in haar prachtige, voor haar persoonlijk ontworpen bruidsjurk, te kunnen bewonderen.

Vergrootglas

En nu is het over. Tenminste, in ieder geval voorlopig. Heel triest voor Wendy, maar net zozeer voor Xander, die uiteindelijk toch zo stoer is geweest om ten overstaan van heel Nederland het boetekleed aan te trekken. Xander geeft toe vreselijke fouten te hebben gemaakt. Fouten, die vele anderen ook gemaakt zullen hebben, maar het geluk aan hun kant hadden, omdat toevallig van hen niet iedere beweging met een vergrootglas werd vastgelegd. En vechten wil hij nu voor Wendy. Xander zegt alles te zullen doen om de liefde van zijn leven, met wie hij binnen twee jaar hoopte een gezin te kunnen stichten, voor zich terug te winnen. Een zware taak, maar hopelijk geen onmogelijke.

Xander: "Alle schuld ligt bij mij. Ik heb me nooit gerealiseerd welke gevolgen mijn gedrag zou hebben voor onze relatie en het is nooit mijn bedoeling geweest om mensen pijn te doen. Ik ga nu professionele hulp zoeken, want ik denk dat ik een probleem heb. Wendy verdient momenteel alle steun en ik zal hemel en aarde bewegen om haar leed te verzachten."

Wendy, die het logischerwijs momenteel erg moeilijk heeft, kan en wil hier alleen maar op zeggen: "Wat een droom had moeten zijn is geëindigd in een vreselijke nachtmerrie!"

Xander en Wendy hebben samen besloten elkaar een tijdje niet te zien. Ze hebben rust nodig. Tijd om het gebeuren te verwerken en hun leven weer enigszins, hoe moeilijk dat in eerste instantie ook zal zijn, op de rails te krijgen. Laten we voor dit uiterst sympathieke tweetal hopen dat ze zich, ver weg van alle rumoer, zullen realiseren dat hun liefde voor elkaar ook deze ongenadig harde klap kan overwinnen. Want één ding staat als een paal boven water: Ze houden nog steeds ontzettend veel van elkaar!
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 3 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.