De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 3 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Telegram toch nog populair
   
 

AMSTERDAM - Het telegram is nog springlevend. Terwijl postbedrijf TPG juist een afnemende belangstelling voor het versturen van een telegram constateerde en besloot de dienst te staken, blijken er juist steeds meer telegrammen te worden verstuurd.

Het Groningse bedrijf Unitel vaart er wel bij. Maandelijks gaan er bij dit bedrijf vele duizenden telegrammen de deur uit. Unitel nam vorig jaar van het voormalige staatsbedrijf de telegrammendienst over.

"Dat leverde de nodige kritiek op. Veel mensen stelden dat het niks werd. Want als zo'n groot bedrijf er niets mee kan verdienen, dat toch een bedrijfje als Unitel al helemaal niet", vertelt directeur Rob van Hoof.

"Het tegendeel bleek. Door de zaken beter te organiseren dan onze voorganger konden we van de telegrammendienst weer een winstgevende zaak maken."

Steeds meer bedrijven gebruiken volgens hem een telegram om bijvoorbeeld medewerkers en klanten te feliciteren met jubilea, maar ook voor minder prettige mededelingen als condoleances, over ontslagkwesties of aanmaningen.

Van Hoof denkt dit jaar in ons land op 60.000 telegrammen uit te komen. Dat is aanzienlijk meer dan de 40.000 die hij aanvankelijk verwacht had en ook meer dan het voormalige staatsbedrijf had begroot.

Naast Nederland heeft Unitel ook de telegrammendiensten van negen andere landen overgenomen, waaronder Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden en Polen. "We zijn nog in onderhandeling met zes andere landen voor overname van hun dienst, waaronder een paar hele grote", zegt Van Hoof. Door de financiële chaos bij het Amerikaanse Worldcom komen volgens hem ook de telegramdiensten van een aantal landen in de problemen. Eind volgend jaar denkt hij in twintig landen werkzaam te zijn en 40.000 berichten per maand af te kunnen handelen. "Dat moet lukken."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 3 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.