De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 3 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Supermarkteigenaar bij
overval doodgeschoten

Van onze Rotterdamse redactie

   
 

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De 34-jarige eigenaar van een supermarkt in Krimpen aan den IJssel is gisteravond doodgeschoten tijdens een overval op zijn winkel.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 26kb)
De politie zet in Krimpen aan den IJssel de omgeving van de supermarkt van Cor Speksnijder, die bij de overval werd doodgeschoten, af voor sporenonderzoek. (Foto: Roel Dijkstra)
De omgebrachte Cor Speksnijder werd gevonden door zijn vader Harm, die op het moment van het dramatische voorval in het magazijn van buurtsuper A-markt aan het werk was. Omwonenden hoorden de man wanhopig om zijn zoon roepen.

Volgens getuigen was een gewapende overvaller even na vijf uur de winkel binnengedrongen. Cor Speksnijder stond op dat moment vlak bij de kassa bij de ingang van zijn zaak. De overvaller, een man met lichtgetinte huidskleur, heeft één kogel afgevuurd en is daarna weggerend, vrijwel zeker zonder buit.

Het toeval wilde dat een politieman vlakbij aan het winkelen was. De agent vond Harm Speksnijder met zijn vermoorde zoon in de armen en riep onmiddellijk de hulp in van zijn collega's. Een paar straten verderop hielden toegesnelde politiemensen een man aan die zich verdacht gedroeg en voldeed aan het signalement van de overvaller. Gisteravond was nog onduidelijk of het daadwerkelijk om de dader gaat.

De technische recherche heeft de winkel tot diep in de avond hermetisch afgesloten voor sporenonderzoek. Buurtbewoners reageerden geschokt. "Cor Speksnijder was een prima vent", aldus de 72-jarige Krimpenaar Jan Hollander. "Hij was nooit te beroerd om iemand te helpen en altijd bereid om boodschapjes aan huis te brengen bij ouderen of zieken. Ongelooflijk wat hier is gebeurd."

Het is de tweede keer binnen krap drie weken tijd dat bij een overval op een supermarkt in het Rijnmondgebied een dode valt. In Spijkenisse werd vorige maand de 20-jarige wielrenner Leon Notenboom omgebracht bij een soortgelijk misdrijf in supermarkt Bas van der Heijden.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 3 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.