De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 3 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Marion en Romy
na 5 jaar gevonden

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Marion van Buuren en haar dochtertje Romy kort voordat zij vijf jaar geleden op mysterieuze wijze van de aardbodem verdwenen. Marion was toen 18 jaar oud; Romy 11 maanden. Aan hun levens blijkt nu op brute wijze een einde te zijn gemaakt. (Foto: ANP)
door Henny Korver en Eric van Staten ALKMAAR - Vijf jaar na hun mysterieuze verdwijning zijn in de duinen tussen Egmond en Bergen de stoffelijke overschotten gevonden van Marion en Romy van Buuren die op het moment van de verdwijning respectievelijk 18 jaar en 11 maanden oud waren.

De politie stuitte donderdag bij een zoekactie op het graf, nadat de broer van hoofdverdachte Okan O. wroeging had gekregen en de familie van Marion en Romy de plaats in de duinen had gewezen waar de lichamen waren gedumpt.

Jarenlang bestond het vermoeden dat de crimineel en tevens vriend van Marion van Buuren met zijn dood - hij overleed in mei 1998 in de strafgevangenis in Scheveningen aan kanker- het geheim rondom de vermissing mee had genomen in zijn graf.

Gedumpt

Pas deze week bleek dat O. zijn een na jongste broer in vertrouwen had genomen door hem de plaats te wijzen waar hij rond 8 juni 1997 de lichamen had gedumpt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Op aanwijzing van een jongere broer van hoofdverdachte Okan O. vond de politie afgelopen donderdag in de duinen van Egmond en Bergen de lichamen van Marion en Romy. Marions ouders plantten horensia's op de vindplaats. (Foto: ANP)
Ozkur O., die al diverse keren eerder door de politie aan de tand was gevoeld, kon niet langer leven met deze geheime kennis, waarna hij besloot om de familie van Marion en haar dochtertje Romy te informeren.

,,Als jongen van 19 jaar kreeg ik een groot geheim van mijn oudere broer te horen. Tot nu toe heb ik daar niet over durven praten. Ik ben nu ouder en denk daar anders over en kan het niet langer voor mij houden'', aldus Ozkur O. die heeft aangegeven geen aanspraak te zullen maken op de beloning van 25.000 euro die het openbaar ministerie eerder uitloofde voor de gouden tip.

Naar aanleiding van Ozkur bekentenis werd dinsdagavond in een afgelegen dal dat ligt aan de Woudweg tussen Egmond en Bergen, op enkele kilometers vanaf de bekende uitspanning Gasterij 't Woud, gestart met een uitgebreide zoekactie. Daarbij werd gebruik gemaakt van speurhonden en speciale prikstokken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (300x347, 29kb)
.
Nadat het graf was gevonden werd het donderdag handmatig blootgelegd en werden op een diepte van anderhalve meter de lichamen gevonden van een vrouw en een kind. Hoewel de stoffelijke overschotten nog door het Forensisch Instituut in Rijswijk verder onderzocht zullen worden, wijst gebitsidentificatie uit dat het lijk van de vrouw dat van Marion van Buuren is. De familie is door de politie van deze informatie in kennis gesteld en heeft inmiddels in de duinen het graf bezocht. Daarbij zijn door de ouders, Connie en Hans van Buuren, op de vindplaats hortensia's geplant.

De politie, die afgelopen jaren ruim 1200 tips kreeg waaronder die van tal van paragnosten, gaat er vooralsnog vanuit dat Okan O. de moord op zijn vriendin en kind alleen op zijn geweten heeft en dat hij de slachtoffers in het duingebied om het leven heeft gebracht. Die theorie wordt onderbouwd door het feit dat de vindplaats bijzonder afgelegen ligt en met een auto onbereikbaar is. Het is overigens nog niet bekend hoe de slachtoffers zijn gedood.

Het openbaar ministerie zal nog onderzoeken of Okan O. de enige verdachte is of dat er sprake zou kunnen zijn van medeverdachten. ,,Voor dat laatste zijn op dit moment geen aanwijzingen'', aldus hoofdofficier mr. A.O. van der Kerk.

Als er geen nieuwe feiten of omstandigheden zich aandienen zal het dossier worden afgesloten. ,,Een dode kunnen we nu eenmaal niet vervolgen.''
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 3 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.