De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 3 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Afgewezen LPF-kandidate:
Partij vol vriendjespolitiek

   
 

door Annet de Jong DEN HAAG - De afgewezen LPF-kandidate voor het staatssecretariaat Emancipatie en Familiezaken Marianne Kromme beschuldigt de Lijst Pim Fortuyn van vriendjespolitiek. De 52-jarige juriste wil "in het belang van de partij" laten weten dat de LPF binnen haar eigen geledingen betere kandidaten heeft rondlopen dan Fiona de Vilder, "het buurmeisje van Hoogendijk".

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 24kb)
Marianne Kromme
Kromme, ex-VVD-lid, geeft toe zeer teleurgesteld te zijn dat zij het heeft moeten afleggen tegen De Vilder. Een verkeerde keuze van de LPF, denkt Kromme. "Mevrouw De Vilder komt niet uit de LPF, ze heeft geen affiniteit met politiek, ze heeft geen bestuurlijke ervaring en geen juridische en economische kennis. Dat heb ik allemaal wel en dat waren ook de criteria", aldus Kromme in een telefoongesprek.

Marianne Kromme verwijst naar haar gelijknamige website, waar iedereen kennis kan nemen van haar curriculum en motivatie. "Ik heb niks tegen Fiona de Vilder, maar ze voldoet niet. Ik gun het iedereen die wél geschikt is, ik wil gewoon de LPF behoeden voor de volgende fout."

De Baarnse is er ongelukkig mee dat de LPF haar na een "heel goed sollicitatiegesprek" nooit heeft laten weten dat zei het niet was geworden. "Ik heb nooit meer iets van Mat Herben gehoord. Hij staat te zeer onder invloed van Hoogendijk. Ik moest in de krant lezen dat Fiona de Vilder was gevraagd."

Kromme is volgens eigen zeggen "allergisch voor verborgen agenda's, eigen belang, egotripperij, achterkamertjes- en vriendjespolitiek." Op haar website schrijft Kromme. "Hoewel ik in het Gooi woon, ben ik geen vriendin van Ferry Hoogendijk!" Volgens LPF'er Eerdmans - fractiewoordvoerder sinds Inez Scheffers op non-actief is gesteld - heeft de fractie "de beste afweging gemaakt". "We kennen mevrouw Kromme al heel lang, dus het zou juist vriendjespolitiek zijn geweest als we haar hadden voorgedragen."

De juriste, die sinds vorige maand werkt bij het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken en voordien ambtenaar was bij Verkeer en Waterstaat, zegt door belangrijke fractieleden te zijn voorgedragen. "Bij het gesprek zaten ook de LPF-Kamerleden Van As, De Graaf en Palm. Die waren enthousiast."

Van As omschrijft Kromme als "zeer opgewonden en emotioneel". "Ze heeft al op allerlei functies binnen de LPF gesolliciteerd. Maar als je mij vraagt of alles op alles is gezet om een geschikte kandidaat te vinden, dan weet ik dat niet. Er is maar met een paar mensen gesproken."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 3 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.