De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Winstwaarschuwing Delta Lloyd

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Bankverzekeraar Delta Lloyd heeft, als gevolg van de teruggang op de financiële markten en de onzekere toekomst voor lijfrentes, de winst in het eerste halfjaar zien dalen met 22% van €136,6 miljoen naar €106 miljoen. De omzet bleef nagenoeg gelijk aan de €3,1 miljard van vorig jaar. De totale bruto premie-inkomsten namen toe met 4% tot €2,3 miljard. De beleggingsopbrengsten daalden met 11% tot €730 miljoen.

Delta Lloyd verwacht nu dat de winst, afhankelijk van de financiële markten, over het hele jaar lager zal uitkomen dan vorig jaar. Dat is een forse bijstelling. Begin dit jaar werd nog uitgegaan van een duidelijke groei van omzet en resultaat.

De groei zit voor Delta Lloyd vooral in het levenbedrijf in Duitsland en België terwijl in Nederland de groei van leven onder druk staat als gevolg van het veranderende fiscale klimaat. In België namen de levenactiviteiten met 66% toe ten opzichte van het eerste halfjaar over 2001. In Duitsland was er sprake van een toename van 9%. Inmiddels komt ruim 30% van de bijna €1,4 miljard levenpremie uit het buitenland.

De schadeverzekeringen bleven zich goed ontwikkelen. Vooral in de nichemarkten als zakelijk brand, pleziervaartuig en technische verzekeringen, steeg het premie-inkomen. Autoverzekeringen bleven achter maar in de tweede helft van het jaar wordt een beter resultaat verwacht.

Ohra heeft een moeilijk halfjaar achter de rug. Het resultaat voor belasting daalde met 39% tot €7,9 miljoen. Vooral de levenactiviteiten drukten hier het resultaat.

De Delta Lloyd Bankengroep zag de omzet stijgen met 32% tot €1331 miljoen. Kostenreducties zorgden bij een hogere omzet voor een beter resultaat ondanks de nog steeds magere effectenhandel.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.