De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Agressieve taxi-runners
overspoelen Schiphol

door Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries

   
 

AMSTERDAM - >Luchthaven Schiphol gaat hard optreden tegen zogenoemde taxi-runners die sinds kort op grote schaal passagiers lastigvallen in de terminals. De Amsterdamse VVV heeft gisteren een brandbrief gestuurd aan de directie van Schiphol waarin wordt aangedrongen op zeer strenge maatregelen. "De runners worden steeds agressiever in hun benadering van klanten," zegt VVV-directeur Stefan Diender in het epistel.

De laatste weken wordt de aankomsthal van Schiphol ontsierd door personen die op nogal opdringerige wijze proberen klanten te winnen voor hun taxibedrijfje. In de meeste gevallen gaat het om illegale taxi's, de zogenoemde snorders.

"We krijgen er heel veel klachten over," geeft een woordvoerster van Schiphol toe. "Deze mensen vragen vaak absurd hoge bedragen voor een ritje en behandelen de klanten regelmatig niet al te vriendelijk."

Schiphol had al zelf maatregelen getroffen in de vorm van folders die worden uitgedeeld aan toeristen en borden waarop staat te lezen dat de mensen vooral een officiële taxi moeten nemen. "Ook roepen we deze boodschap regelmatig om," aldus de Schiphol-zegsvrouw.

De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven is ook al ingeseind en zal optreden als een taxi-runner actief is. Op Schiphol is het toch al rumoerig in de taxibranche. Sinds kort zijn de Schipholtaxi's hun monopoliepositie kwijt en moeten ze ook andere officiële taxi's tot hun domein toelaten.

Herman ter Balkt van de VVV in de hoofdstad zegt dat de runners steeds agressiever worden om hun handel veilig te stellen. "De potentiële klanten worden soms bijna gedwongen een dergelijke taxi te nemen. Voor mensen die net in ons land komen, is dat een slecht eerste contact met Nederland. Ook bieden deze lieden duidelijk minder kwaliteit dan de officiële taxi's en ook dat is een slechte zaak. Reizigers kiezen vaak Amsterdam als bestemming. Als zij door illegale taxichauffeurs worden opgepikt, die vaak de weg in de hoofdstad niet weten, loopt de meter door, wat de passagier naast extra tijd ook nog eens extra geld kost.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.