De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Gedragsdeskundige komt
op voor Rochelle Rikkers

   
 

door Jolande Westdorp AMSTERDAM - Een vermaarde professor in de kinder- en jeugdpsychiatrie neemt het op voor kleuter Rochelle Rikkers - zusje van het meisje van Nulde - en haar vader Martin Huisman. Met zijn noodkreet wil de Amsterdamse emeritus hoogleraar professor dr. Dolph Kohnstamm voorkomen dat het 4-jarige meisje komende dinsdag in een psychiatrische inrichting wordt opgenomen. Hij voorspelt dat het kind daar compleet de vernieling in zal gaan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
De afgelopen dagen heeft Martin Huisman opnamen gemaakt van zijn dochtertje dat momenteel bij haar grootouders verblijft. Het is hem door Jeugdzorg verboden om de beelden van zijn kind openbaar te maken. Professor Kohnstamm zegt daarvoor echter de verantwoording te nemen. "Deze plaatjes tonen des te meer aan dat dit meisje niet in een inrichting thuishoort", aldus de deskundige.
"Het is onverantwoord en volstrekt idioot dat voogdij-instelling Jeugdzorg dit meisje in een kinderpsychiatrisch ziekenhuis laat opnemen", aldus de verontwaardigde professor, die nu bij hoge uitzondering de publiciteit kiest. "Ik hou echt mijn hart vast voor Rochelle en hoop dat in de hoogste regionen van dit land eindelijk iemand wakker wordt om Jeugdzorg onmiddellijk ter verantwoording te roepen en te stoppen met deze gang van zaken".

Kort nadat Rochelle vorig jaar in Spanje uit handen van haar van moord verdachte moeder Wanda Rikkers en stiefvader Mike J. werd bevrijd, heeft Kohnstamm de kleuter en haar biologische vader Martin Huisman urenlang gesproken en geobserveerd. "Rochelle maakte op mij een zeer positieve indruk. Het is een druk, maar een heel vrolijk en intelligent kind. De relatie met haar vader, zo bleek bij ons thuis, is gewoon hartstikke goed".

De gepensioneerde specialist heeft grote moeite met de naar zijn smaak vooringenomen bevindingen van de door Jeugdzorg ingeschakelde klinisch psycholoog W. Wolters. Deze vindt Martin Huisman een slechte vader en omschrijft Rochelle als een zwaar getraumatiseerd kind. Kohnstamm: "Het klikte niet in de schaarse gesprekken tussen Huisman en Wolters. Maar dat is geen reden om Martin af te schilderen als een vader die niet voor zijn kind kan zorgen".

"Huisman is een sympathieke, sociaal intelligente vent die tegenwoordig samenwoont met een verstandige en leuke jongedame. Veel kinderen mochten willen dat ze zulke ouders hadden. Als Rochelle naar het kinderpsychiatrisch ziekenhuis gaat, loopt het meisje volgens de Amsterdamse professor - oud-bestuurslid van zo'n inrichting - een grote kans in een liefdeloze omgeving te belanden waar zij wordt omringd door veel oudere kinderen met zware psychische problemen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.