De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  KPNQwest-gedupeerde
vraagt hulp van premier

   
 

door Jeroen Hendriks CRUQUIUS - De zwaar gedupeerde KPNQwest-aandeelhouder Rinus Beusenberg heeft bij minister-president Balkenende aangeklopt om financiële ondersteuning voor zijn verbeten strijd tegen de voormalige directeuren van het failliete telecombedrijf.

In een open brief aan de kersverse premier stelt Beusenberg dat wereldwijd duizenden mensen, zoals aandeelhouders, personeel en schuldeisers, gedupeerd zijn door 'een paar mensen die het vertrouwen kregen van beleggers omdat KPN - een koninklijk bedrijf - een van de twee moeders was van KPNQwest. De Nederlandse staat is nog altijd voor 35% aandeelhouder van KPN, de vroegere PTT.

De ondernemer uit Cruquius heeft door het faillissement van KPNQwest eind mei zo'n 800.000 euro verloren. Sindsdien heeft hij zich als een pitbull in de zaak vastgebeten en is hij vastbesloten aan te tonen dat het bedrijf door opzettelijk geknoei van topbestuurders onderuit is gegaan. De advocaat van Beusenberg, mr. Maurits Velsink van Laus Advocaten uit Haarlem, heeft de voormalige topman van KPNQwest Jack McMaster en zijn collega's aansprakelijk gesteld.

Beusenberg heeft, zo schrijft hij aan Balkenende en de fractievoorzitters in de Tweede Kamer, geen enkel vertrouwen in de onderzoeken van beurswaakhond AFM en Euronext (de beurs zelf). Hij verwijt de organisaties dat zij veel te laat waren met hun eigen onderzoeken naar het debacle en zich bovendien in stilzwijgen hullen.

"Wij hebben in ieder geval voldoende aanwijzingen en aanknopingspunten om deze zaak tot een goed, maar schokkend einde te brengen. En de veroorzakers van dit drama voor de rechtbank te slepen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.