De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Eerste junks gearresteerd
na overtreden wijkverbod

   
 

door Eric de Brouwer ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft deze week in de door drugsoverlast geteisterde wijken in de deelgemeente Delfshaven, waaronder Spangen, voor het eerst junks gearresteerd voor overtreding van het 'gebiedsverbod'.

In totaal tien lastpakken die de voorbije dagen in de kraag zijn gevat, hebben inmiddels een dagvaarding uitgereikt gekregen op het politiebureau. Zij zullen zich binnenkort al voor de rechter moeten verantwoorden. Volgens het openbaar ministerie (OM) in de Maasstad riskeren de overtreders van het verbod een celstraf van maximaal drie maanden óf een geldboete van 2250 euro.

Hiermee wordt handen en voeten gegeven aan de onlangs aangekondigde maatregel van burgemeester Ivo Opstelten om de harde kern van 97 overlastgevende junks overdag de toegang tot de wijken in Rotterdam-West te ontzeggen.

Met het instellen van wijkverboden, die een half jaar van kracht zijn, wil Opstelten de woedende buurtbewoners rond de beruchte tippelzone Keileweg tegemoetkomen. De omwonenden kwamen onlangs massaal in opstand, omdat ze de (drugs)overlast van heroïnehoertjes, junks, dealers en pooiers meer dan zat zijn. Opstelten heeft al aangekondigd de tippelzone op termijn te willen sluiten. In september, wanneer het college van B en W zijn coalitieprogramma zal presenteren, worden de maatregelen voor de lange termijn ontvouwd.

De 97 harde-kernjunks hebben persoonlijk een brief overhandigd gekregen, waarin hun te verstaan wordt gegeven dat ze overdag -als de Keileweg dicht is- niet in de wijken rond de tippelzone mogen komen. In de brief staat verder ook beschreven waar zij eventueel opvang kunnen krijgen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.