Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik noemt het voorstel "belachelijk''. Ook is hij kwaad op de media, die melding maakten van de fans, die racistische leuzen scandeerden''. Op de website van Feyenoord reageert Van den Herik, die gisteren van het hele incident in het stadion niets meekreeg, uitermate geïrriteerd. "Feyenoord heeft dit soort spreekkoren al twintig keer oprecht betreurd, maar zolang de journalistieke aanpak zo is om van een zes uur durend mooi en waardig familiefeest vijf seconden schande te gaan uitvergroten, zullen we ons waarschijnlijk nog wel twintig keer oprecht moeten verontschuldigen. En dat zal zeker aanhouden als meneer Van Heemst er ten gunste van zijn partij publicitair voordeel inziet."
De Feyenoord-voorzitter wijst erop dat het nu eerst aan de Kamer is om een strafrechtelijk stadionverbod en een meldingsplicht mogelijk te maken. Een relschopper met een stadionverbod weet vaak toch via allerlei trucjes binnen te komen, zo heeft de club ervaren. Pas wanneer zij tijdens de wedstrijd de plicht hebben zich bij de politie te melden kan de club effectief optreden, aldus de Feyenoord-bestuurder.
CDA, VVD en PvdA noemen de uitspraak van Van den Herik, dat de media geen aandacht hadden moeten besteden aan het incident, ongehoord. "Dat is wel een heel erg zwak argument. Dit soort zaken mag nooit in de doofpot verdwijnen'', aldus VVD-Kamerlid Rijpstra, die vindt dat het "Openbaar Ministerie direct de zaak moet onderzoeken en de raddraaiers lik op stuk moet geven''. Volgens de liberaal hebben de clubs ook zelf talloze mogelijkheden om supporters die zich niet gedragen, keihard aan te pakken.
Mocht de regering een strafrechtelijk stadionverbod in combinatie met een meldingsplicht niet mogelijk maken, dan wil CDA-Kamerlid Atsma desnoods met een eigen voorstel komen.