De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Chaos Dance Valley
dit jaar 'uitgesloten'

Van onze correspondent

   
 

VELSEN - De chaos die vorig jaar na afloop van Dance Valley ontstond, is dit jaar uitgesloten. Dat voorspelde organisator UDC Events uit Purmerend gisteren op een persconferentie.

Dance Valley wordt zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur in het recreatiegebied Spaarnwoude gehouden. Er worden 40.000 bezoekers verwacht.

Het dance-spektakel liep vorig jaar uit op een drama toen 700 bezoekers die door gebrek aan vervoer urenlang in de stromende regen naar de bewoonde wereld moesten lopen, onderkoeld raakten.

Volgens UDC zijn dit jaar met de gemeente Velsen, hulpverleners en busmaatschappij Connexxion sluitende afspraken gemaakt. "De oorzaak van alle problemen was dat er vorig jaar verschillende draaiboeken waren. Daardoor ontstond een chaos. Dit jaar hanteren we één draaiboek, dat onder meer een aangepast vervoersplan bevat. Een herhaling van vorig jaar is daardoor onmogelijk", aldus UDC.

Minder bezoekers

Het bezoekersaantal is dit jaar van 100.000 teruggebracht naar 40.000. Door halvering van het aantal is een kaartje 25 euro duurder geworden. Desondanks waren de kaartjes voor het bekendste festival van ons land, dat sinds 1995 wordt gehouden, binnen een kwartier uitverkocht. "Het heeft geen enkele zin om zonder kaartje naar het festivalterrein te komen. De controle is bijzonder streng", zegt UDC.

Bezoekers die wel een kaartje hebben zullen worden gecontroleerd op wapens en drugs. In totaal heeft de organisatie een kleine 800 mensen ingezet die zijn belast met de beveiliging, vervoer van artiesten en de verkeersafwikkeling. De N202 zal zaterdag in verband met het festival worden afgesloten voor verkeer. Automobilisten worden via borden op de A9 naar het festivalterrein geleid.

De Britse diskjockey Sasha maakt dit jaar zijn debuut op Dance Valley voordat hij weer terugvliegt naar Ibiza. Van eigen bodem is de bekende producer Junkie XL, die op dit moment nummer één staat in de Amerikaanse hitparade met de Elvis-remix 'A little less conversation'.

In totaal zullen 106 dj's en zeven live acts hun opwachting maken. De organisatie verwacht dat de bezoekers ruim 80.000 kilo afval zullen produceren en gebruik zullen maken van 25.000 rollen toiletpapier. Om de kelen te smeren, is acht kilometer bierleiding aangelegd.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.