De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 2 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Dubbele pech op weg naar Frankrijk
   
 

door Harrie Nijen Twilhaar ERMELO - De Ermelose familie Vuik heeft op dramatische wijze haar vakantie moeten afbreken. Na amper zes uur viel de reis naar de Franse Vogezen in duigen toen eerst hun auto het begaf en vervolgens de nieuwe caravan door een Frans sleepbedrijf aan gruzelementen werd gereden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Het gezin Vuik uit Ermelo was binnen zes uur na het begin van de vakantie auto en caravan kwijt.
"Een complete nachtmerrie", zeggen Dianne en Vincent Vuik. Samen met hun vier kinderen Marttijs (13), Lisanne (10) en de zesjarige tweeling Rutger en Peter hadden ze zich erg op de vakantie verheugd. Bovendien hadden ze recent een droomcaravan aangeschaft. Maar nadat ze maandagochtend vroeg waren vertrokken, was het gezelschap woensdagmiddag alweer gedesillusioneerd thuis.

De ellende begon toen er een probleem was met de koelvloeistof van de auto. Even voorbij de Franse grens strandde het gezin. Ze schakelden de Franse ANWB in, die medewerkers van een plaatselijk garagebedrijf stuurden.

De kapotte wagen werd op een sleepwagen getakeld. Ook de caravan werd met behulp van een andere auto weggesleept. "Ik zei nog tegen die monteur of zijn auto, een Peugeot 307, wel de caravan van bijna 1400 kilo kon trekken", vertelt Vincent. "Geen probleem, werd er snauwend geantwoord. Ik ben meegegaan. Nog geen paar kilometer verderop ging het goed mis."

De monteur raakte de macht over het stuur kwijt en de caravan vloog over de kop. "De puinhoop was gigantisch", vertelt de Ermeloër met tranen in zijn ogen. Vuik en de monteur bleven wonder boven wonder ongedeerd.

Vuik vindt dat het Franse sleepbedrijf het gezin "honds" heeft behandeld. De monteur heeft volgens hem niet eens zijn excuses aangeboden. Met de gerepareerde auto zijn ze naar huis gereden. De eigendommen in de caravan konden ze niet eens meenemen en daarom heeft de familie gisteren nieuwe kleding en huishoudelijke spullen moeten aanschaffen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 2 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.