De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 1 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Haas eindstation voor Schalken
   
 

AMSTERDAM - Sjeng Schalken is in de tweede ronde van het Masters Series-toernooi in Toronto uitgeschakeld. De Limburgse tennisprof ging in drie sets ten onder tegen Tommy Haas, die in de Canadese stad als derde is geplaatst. De setstanden waren 3-6, 6-3, 3-6.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Sjeng Schalken ...het haasje... (Foto: EPA)
Evenals in het begin van het seizoen lijkt Schalken dus weer zoekende naar zijn vorm. Na ruim vier maanden zonder aansprekende resultaten sloeg de nummer 22 van de wereld tijdens het grasseizoen keihard toe. Hij won de Ordina Open in Rosmalen, reikte tot de halve finales op Queens' en sloeg zich bij de laatste acht op Wimbledon. Na een korte, maar zeer wel verdiende vakantie, pakte hij vorige week in Los Angeles de draad op, maar vooralsnog is het Amerikaanse hardcourt hem nog niet gunstig gezind.

De Duitser Haas was enige tijd uit de roulatie, omdat zijn ouders slachtoffer waren van een ernstig auto-ongeluk. Zijn vader en coach verkeerde zelfs enige tijd in levensgevaar, maar is inmiddels aan de beterende hand. Zijn zoon, die overigens in de Verenigde Staten woont, begint langzaam de vorm te hervinden van het voorseizoen, waarin hij excelleerde en voor het eerst de topvijf van de wereld binnenstormde.

Miriam Oremans heeft definitief besloten haar tenniscarrière in ieder geval tot de US Open te verlengen. De Brabantse is door haar plaats in de derde ronde op Wimbledon teruggekeerd in de top honderd en is rechtstreeks toegelaten tot het grandslamtoernooi in New York.

Afhankelijk van haar resultaat in New York beslist Oremans of ze nog doorgaat tot de Australian Open van 2003. Ze zal in Melbourne voor de vijftigste keer haar opwachting kunnen maken bij een grandslam. "Bij de US Open zal ik de rechtstreekse plaatsing voor Australië moeten afdwingen. Ik wil de komende tijd zo min mogelijk toernooien spelen. Ook voor de US Open zal ik alleen maar gaan trainen. Het zou mooi zijn als ik die vijftig haal, maar anders is het na New York definitief afgelopen." Oremans bereikte vorig jaar de tweede ronde op Flushing Meadows.

Toronto. Masters Series, mannen, 3 miljoen euro: Eerste ronde:

Ferrero (Spa/8) - Enqvist (Zwe) 7-6 6-7 7-5, Sampras (VSt/13) - Ferreira (ZAf) 7-6 5-7 6-4, Roddick (VSt/12) - Hrbaty (Slw) 6-2 6-4, Grosjean (Fra/11) - Ulihrach (Tsj) 3-6 7-6 6-4, Pless (Den) - Nestor (Can) 6-3 4-6 6-2. Tweede ronde: Haas (Dui/3) - Schalken (Ned) 6-3 3-6 6-3, Martin (VSt) - Johansson (Zwe) 7-6 6-3, Canas (Arg) - Srichaphan (Tha) 6-2 6-1, Nalbandian (Arg) - Robredo (Spa) 7-6 6-3.

San Diego. Vrouwen, 750.000 euro: Tweede ronde: Capriati (VSt/2) - Harkleroad (VSt) 6-0 6-4, Smashnova (Isr) - Irvin (VSt) 5-7 6-1 6-1, Rubin (VSt) - Coetzer (ZAf) 6-1 6-1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 1 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.