De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 1 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Chaam prooi voor Dekker
   
 

CHAAM - Erik Dekker heeft de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De renner uit de Raboformatie, die na het seizoen opnieuw onder het mes moet, kwam na 100 kilometer met een kleine voorsprong op Servais Knaven en Rudie Kemna aan. Het drietal was in de laatste ronde uit een kopgroep van zeven weggesprongen.

Achter het drietal sprintte Aart Vierhouten naar de vierde plaats. Michael Boogerd eindigde als vijfde. Voor viervoudig tourwinnaar Lance Armstrong, die als zesde eindigde, was het zijn tweede en laatste criteriumoptreden in Nederland.

De urinecontrole van Raimondas Rumsas in de Ronde van Frankrijk op 22 juli heeft geen enkel spoor van verdachte stoffen opgeleverd. De urine is onderzocht in het laboratorium van Châtenay-Malabry, in de buurt van Parijs. Dat lab is in april vorig jaar erkend door de Internationale Wielren Unie UCI en kan gebruik van epo opsporen. "Er is in de urine niets gevonden dat kan duiden op het gebruik van testosteron en epo", aldus de anonieme bron. De urinetest volgde op een bloedtest, waarbij een hogere hematocrietwaarde bij de nummer drie van het eindklassement werd vastgesteld.

Rumsas raakte in het weekeinde verwikkeld in een dopingzaak, nadat zijn vrouw in de Alpen was aangehouden met een auto vol medicamenten. Tussen de gevonden zaken zaten ook verboden middelen als testosteron, corticoïden, groeihormonen, anabolen en epo.

Lance Armstrong keert zondag terug in de Verenigde Staten om deel te nemen aan een wedstrijd in New York. De viervoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk bindt in de straten van Manhattan de strijd aan met onder anderen teamgenoot George Hincapie, de Italiaan Ivan Quaranta en de Amerikaanse baanspecialist Marty Nothstein. De race gaat over 100 kilometer.

Leontien van Moorsel blijft aan de winnende hand. Gisteravond zegevierde zij in de Acht van Chaam, een koers voor vrouwen over 70 kilometer en dat betekende haar 27ste seizoenzege. Zij had een halve minuut voorsprong op de Zweedse Madeleine Lindberg, die tweede werd en de derde plaats was voor Sandra Rombouts.

Johan Museeuw heeft de derde etappe van de ronde van de Waalse Gewesten gewonnen. De Belg, uitkomend voor Domo Farm Frites, bleef na 208 kilometer tussen Aarlen en Jambes landgenoot Peter van Petegem voor. Als derde eindigde de Est Janek Tombak. In het algemeen klassement behield de Italiaan Paolo Bettini de leiding.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 1 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.