De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 1 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Proflicentie Tuur
aan zijden draad

   
 

door Fred Pruim en Jolande Westdorp AMSTERDAM - De Nederlandse Boks Bond (NBB) is overstelpt met boze telefoontjes en e-mails over het gedrag van profbokser Regilio Tuur, nu blijkt dat hij zijn vriendin Pieternel Lakerveld opnieuw ernstig heeft mishandeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Regilio Tuur ..hulp nodig.. (Foto: ANP)
Het hoofdbestuur was gisteravond in spoedberaad bijeen om te beslissen over Tuurs licentie als profbokser en over zijn nieuwe functie als voorzitter van de profsectie Vereniging Prof Boksers Nederland (VPBN). Eind augustus komt de ledenvergadering van de VPBN zelf ook bijeen om over het al of niet aanblijven van Tuur als voorzitter te beslissen.

"Zowel boksers als buitenstaanders hebben massaal gereageerd", zegt NBB-voorzitter P. Hartog. "Mensen zijn terecht boos, omdat deze hele toestand hoe dan ook een smet werpt op de bokssport werpt. Ondanks het feit dat Regilio al twee keer eerder wegens het mishandelen van vrouwen is veroordeeld, is hij begin juli toch tot VPVN-voorzitter gekozen. Ik snap dat persoonlijk ook niet en had liever een ander gehad."

Hartog: "Maar de ledenvergadering van de VPBN zag klaarblijkelijk kwaliteiten in Tuur. Wij allen hadden de indruk dat het door de therapie weer beter met Regilio ging. Bovendien was zijn relatie met Pieternel de afgelopen tijd weer aanzienlijk verbeterd."

NBB-hoofdbestuurslid, de voormalige profbokser Arnold Vanderlijde veroordeelde het gewelddadige gedrag van Regilio Tuur scherp: "Als de jongste beschuldigingen op waarheid berusten, zijn deze praktijken absoluut niet te accepteren en te tolereren. Dat geldt voor iedereen, ongeacht of hij sportman is of niet. Omdat de buitenwereld de mishandelingen associëren met de boksport, schaadt dit gedrag van Regilio bovendien de belangen van de sport."

Vanderlijde, die Tuur al vele jaren kent, noemt diens gewelddadige uitbarstingen onbegrijpelijk. "Ik ken hem al sinds hij een kleine jongen is en ik zelf al op niveau bokste. Zijn doorzettingsvermogen en gedrag als sportman mis ik nu in zijn persoonlijke leven. Ik heb ook geen idee waar dat excessieve gedrag vandaan komt.

Duidelijk is dat Regilio dringend professionele hulp dient te gaan zoeken. Iemand die de kwaliteiten van een groot bokskampioen heeft, moet daar ook in zijn persoonlijke leven mee om kunnen gaan. Lewis, Mohammed Ali zijn jongens die dat kunnen. Mike Tyson kan het niet. Regilio kennelijk ook niet."

Tuur, die momenteel in voorlopige hechtenis zit, moet volgende week voor de raadkamer verschijnen. Tegen de oud-wereldkampioen vedergewicht loopt ook een strafrechtelijk onderzoek wegens een poging tot mishandeling op een Rotterdamse politieman.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 1 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.