De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Boze beleggers klagen
failliet KPNQwest aan

door Jeroen Hendriks en Adriaan Janszen

   
 

door Jeroen Hendriks en Adriaan Janszen AMSTERDAM - Een boze belegger uit Roermond heeft bij justitie aangifte gedaan tegen de top van het failliete telecombedrijf KPNQwest en die van zijn Nederlandse grootaandeelhouder KPN wegens valsheid in geschrifte en het valselijk opmaken van de boekhouding.

Het openbaar ministerie in Haarlem heeft de aangifte gisteren bevestigd.

"Het gaat om slechts 1300 aandelen KPNQwest die ik vanaf februari heb gekocht - 5% van mijn beleggingsportefeuille - maar het gaat mij om het principe", zegt Mathias Tonnaer vanaf zijn vakantieadres in Spanje. Hij voelt zich bekocht omdat KPNQwest eind mei failliet ging en de aandelen momenteel nog maar een dubbeltje waard zijn.

"Ik heb de directie van KPNQwest verder ook persoonlijk aansprakelijk gesteld, evenals de commissarissen en de top van KPN. Want zij nemen besluiten en stellen de jaarrekening vast. Mijn brief aan KPNQwest heb ik echter zo teruggekregen. Van KPN kreeg ik een briefje waarin zij alle aansprakelijkheid van de hand wijzen", aldus Tonnaer.

Ook KPNQwest-aandeelhouder Rinus Beusenberg, die via zijn advocaat de bestuurstop onder leiding van Jack McMaster gisteren persoonlijk aansprakelijk heeft gesteld voor de geleden schade, houdt KPN medeverantwoordelijk voor het drama.

"Ik heb geld geïnvesteerd in de dochter van een koninklijk bedrijf. In oktober vorig jaar heeft KPN 10% van zijn belang in KPNQwest voor zo'n € 100 miljoen verkocht en daarbij twee commissarissen ingeleverd. Als je zoiets doet dan verkoop je toch je ziel! Als er bij KPNQwest niets meer valt te halen, dan zet ik alles op alles om bij KPN uit te komen: bij Ad Scheepbouwer en Maarten Henderson", briest Beusenberg.

Hij eist zelf ruim € 800.000 terug, maar zijn claim wordt vermoedelijk gevolgd door een miljoenenclaim van andere kleine aandeelhouders, van wie zich inmiddels 300 bij hem hebben aangemeld.

Een zegsman van KPN is niet onder de indruk van de boze KPNQwest-aandeelhouders. "Wij hebben niets gedaan of achterwege gelaten wat had gemoeten."

Curator Eddy Meijer van KPNQwest toonde zich gistermiddag voorzichtig optimistisch over het welslagen van zijn pogingen om delen van het netwerk van het failliete bedrijf te verkopen. Aan KPN werd een laatste voorstel gedaan voor de overdracht van het Nederlandse deel van het netwerk. KPN zelf was nog in onderhandeling met de curatoren in Duitsland en België over de aankoop van het Duitse en Belgische deel van het netwerk.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.