De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 27 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Winterse kost in de maak
   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
(Foto: MARTIN MOOIJ)
AMSTERDAM - Het is hartje zomer en velen eten nu niets liever dan frisse salades en vlees van de barbecue. Maar in het Noord-Hollandse Zuid-Scharwoude begon men gisteren al vooruit te lopen op de winterkost: zuurkool.

Bij de Langedijkse zuurkoolfabriek Kramer kwamen in alle vroegte telers uit de regio hun eerste oogst witte kolen afleveren voor verwerking. Voor het personeel is het de komende maanden flink aanpoten, want dagelijks moet zo'n 100.000 kilogram aan kool tot favoriete winterkost worden verwerkt.

De kolen die gisteren werden aangevoerd, liggen over drie weken als zuurkool in de winkel. Rond de kerstdagen eindigt de productie en moet er voldoende zuurkool zijn geproduceerd om met name aan de winterse vraag te kunnen voldoen. Naast de Nederlandse markt wordt Kramer's zuurkool onder meer geëxporteerd naar Duitsland en Oostenrijk.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 27 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.