De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 24 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Boycot dure Zeeuwse mossel

Van onze verslaggevers

   
 

BRUSSEL - Tientallen restaurants in Brussel en ommelanden bannen tot 1 augustus de Zeeuwse mossel van het menu uit protest tegen de hoge prijs. Samen met hun toeleverancier Marchant pikken ze het niet dat de Zeeuwen de prijs vanwege de extreem lage aanvoer in het weekeinde nogmaals verhoogden waardoor binnen een week bijna van een verdubbeling sprake was.

Marchant levert mosselen aan ruim 300 restaurants en hoorde vrijdag jl. van de prijsverhoging. Voor de betere mosselen zou bijna 10 euro per kilo moeten worden betaald waardoor de restaurantprijs van 20 naar 25 euro zou gaan. De mossel werd de laatste tijd toch al duur betaald, maar een aantal restaurateurs vindt dat "er nu genoeg met hen is gesold". Ze willen hun boycot volhouden tot de prijs daalt.Een aantal Zeeuwse mosselhandelaren heeft inmiddels te kennen gegeven extra mosselen op te gaan vissen om te voorkomen dat de schaaldieren helemáál onbetaalbaar worden.De vijf bedrijven in Yerseke die zowel mosselen kweken als verhandelen, zullen de komende zes weken een grote hoeveelheid kleine mosseltjes uit de Waddenzee opvissen en die op de markt brengen. Ze oogsten ze op hun eigen percelen.

Het gaat om kleinere mosselen die pas één jaar oud zijn, maar die (geholpen door de natuur) toch al veel romig en mals vlees bevatten. Het schelpje is echter tamelijk slap. De torenhoge consumentenprijzen zullen door deze extra aanvoer naar verwachting ietwat dalen.

Pas begin september komen de oogst en de aanvoer van Oosterschelde- en Waddenzee-mosselen goed op gang. Dan gaan vrijwel zeker ook de prijzen aanzienlijk omlaag.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 24 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.