De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vroemen verbaast vriend en vijand met Europees record
   
 

AMSTERDAM - Of hij zich maar even bij de Prins Albert wilde vervoegen. Simon Vroemen kwam zelfs bij het traditionele banket na afloop van de wedstrijd nog handen tekort om alle felicitaties in ontvangst te nemen. De 33-jarige atleet had vrijdagavond laat bij de Grand Prix in Monte Carlo vriend, vrijand en zichzelf verbaasd door op de 3000 meter steeplechase het belegen (uit 1984) Europees record van de Fransman Joseph Mahmoud uit de boeken te lopen. Vroemen finishte achter twee Afrikanen als derde in 8.06,91, bijna een volle seconde onder de oude toptijd van Mahmoud (8.07,62). "Ik moet nog wel even aan het idee wennen dat ik mezelf nu Europees recordhouder mag noemen", bekende Vroemen. Vroemen is samen met Jos Hermens de enige landgenoot die zich houder van een Europees record mag noemen. Hermens heeft sinds 1976 het Europees uurrecord (20.944 meter) op zijn naam staan. Dat is echter een incourant nummer. Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse atleet de internationale schijnwerpers op zich weet gericht. De pupil van trainer Bram Wassenaar moest na afloop van zijn optreden in het vorstendom in alle talen zijn verhaal vertellen. "Een nieuwe gewaarwording, maar wel een leuke", aldus Vroemen, die tot vrijdag een persoonlijk (en tevens nationaal) record van 8.13,45 achter zijn naam had staan. "Ik heb inmiddels honderden telefoontjes, sms-jes en emails gehad."

Vroemen had voor aanvang van de race wel een aanval op zijn eigen toptijd in gedachten, maar het uiteindelijke resultaat ging zelfs zijn eigen verwachtingspatroon ver te boven. "Dit is zo onwezenlijk hard. Ik kan er met mijn hoofd nog niet bij. De volgende stap zou nu een tijd onder de acht minuten zijn, maar dat is voorlopig nog out of reach. Althans, dat denk ik nu. Maar ja, zo dacht ik tot voor kort ook over een tijd van 8.06", aldus Vroemen, die ook niet van een ideale race wenst te spreken. "De eerste kilometers gingen relatief vrij langzaam. Maar ja, daardoor ging ik de laatste kilometer met 2,34 minuten natuurlijk wel weer achterlijk hard."

Over twee weken beginnen in München de Europese kampioenschappen atletiek. Vroemen geldt sinds vrijdag als de huizenhoge favoriet voor goud op de 3000 meter steeplechase. Maar een medaille winnen is 'geen abc'tje', waarschuwt Vroemen. "Ik voel nu al dat de druk iets toegenomen is. En vanzelfsprekend is nu alles minder dan goud een teleurstelling, maar zelfs een medaille is geen vanzelfsprekendheid. Er zijn in mijn ogen vijf kandidaten voor drie medailles. Daar ben ik er één van."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.