De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ajax versterkt zich met Sikora
   
 

AMSTERDAM - Victor Sikora speelt komend seizoen toch in de Nederlandse competitie en wel bij Ajax, de club van zijn voorkeur. De vleugelaanvaller van Vitesse kwam zondagavond een verbintenis voor vier jaar overeen. Eerder ketste een transfer naar Fulham af, omdat de Engelse club de vergoedingssom van ruim vijf miljoen euro in termijnen wenste te betalen. Vitesse ging daarmee niet akkoord, waarna Ajax alsnog zijn slag sloeg.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Victor Sikora
Sikora zal maandagmorgen al in de ArenA worden gepresenteerd en daarna gelijk met de selectie van Ronald Koeman meetrainen. Ajax deed zoals gebruikelijk geen mededelingen over de financiële condities rond het aantrekken van de begeerde 24-jarige zesvoudige international. Vitesse-voorzitter Jos Vaessen onthulde wel dat Ajax' laatste bod, dat eerder nog werd afgeslagen, 4,5 miljoen euro was.

Algemeen directeur Arie van Eijden vertelde blij te zijn met het alsnog slagen van de deal in de herkansing en de getoonde standvastigheid in de onderhandeling met de Arnhemse werkgever van Sikora. "Ik heb niet alleen te maken met de wensen van de technische staf, maar ik moet ook waken over de continuïteit van Ajax. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Daarom ben ik uitermate blij dat het toch gelukt is Sikora te halen."

Koeman, die als trainer van Vitesse goede ervaringen opdeed met de speler, toonde zich verheugd over de aanwinst, evenals Leo Beenhakker. "Ajax was op zoek naar een linkerspits en Sikora is altijd onze gedroomde kandidaat geweest", reageerde de technisch directeur.

Sikora, op 11 april 1978 geboren in Deventer, speelde in drie seizoenen 84 competitiewedstrijden voor Vitesse. Daarin scoorde hij twintig keer. De aanvaller begon zijn loopbaan bij de Deventer amateurclub DVV Roda. In 1994 stapte hij over naar Go Ahead Eagles. Hij speelde er tot 1999 107 wedstrijden in het eerste en maakte in totaal 34 doelpunten. Sikora debuteerde op 28 februari 2001 in Oranje. Hij verving in de wedstrijd tegen Turkije oud-Ajacied Marc Overmars in de 66e minuut.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.