De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vladislav Radimov plaaggeest Willem II
   
 

SAMARA - Willem II staat voor een loodzware opgave. Om de halve finale van de Intertoto Cup te bereiken moeten de Tilburgers zaterdag thuis met 2-0 of met minimaal drie doelpunten verschil winnen van FC Krylya Sovetov Samara. In Samara was die ploeg gisteren met 3-1 te sterk. Vladislav Radimov (ex-Real Zaragoza) was de grote plaaggeest van Willem II door twee treffers voor zijn rekening te nemen en het derde doelpunt voor te bereiden.

Een geluk voor Mark Wotte en zijn manschappen is dat Radimov over zes dagen niet van de partij zal zijn. De Russische vedette deed zijn (slechte) naam eer aan en ging in de slotfase over de schreef. Na een overtreding van Sektioui gaf hij de Willem-II'er een zwiep en kon de Belgische scheidsrechter Verbiest niet anders dan de Rus, die al geel op zak had, met zijn tweede prent van het veld te sturen.

Radimov ontplofte en wilde de scheidsrechter te lijf gaan. Tussenkomst van de vierde man en de UEFA-gedelegeerde kon dat voorkomen. "Onbegrijpelijk", beschreef Willem II-trainer Mark Wotte de actie van de stervoetballer. "Hij dupeert zijn ploeg zo natuurlijk op een enorme manier."

En dat terwijl uitgerekend Radimov zijn ploeg op het juiste spoor had gezet. "De omstandigheden waren loodzwaar", aldus Wotte. "Het was dertig graden en in het stadion zaten 25.000 fanatieke toeschouwers. Toch hielden we het eerste half uur eenvoudig stand."

Totdat Jos van Nieuwstadt opzichtig in de fout ging en Radimov alleen voor Geert de Vlieger opdook (1-0). Binnen twee minuten kwamen de Tilburgers echter alweer op gelijke hoogte. Dmitri Shoukov werd na een fraaie actie in het strafschopgebied gevloerd door de Nigeriaan Robert, waarna Denny Landzaat van elf meter mocht aanleggen. Een kunstje dat aan de Purmerender wel is besteed (1-1).

"We hadden op dat moment wat we hebben wilden", blikte Wotte terug. "Uitgangspunt was een kleine uitslag neerzetten en een doelpunt maken." Vlak voor de rust kreeg Willem II echter een bittere pil te slikken. Chris Janssens maakte een duwfout en Radimov krulde de makkelijk toegekende vrije trap binnen (2-1). De tweede helft schakelde Krylya nog een tandje hoger en kon de Braziliaan Botero van dichtbij intikken, nadat Geert de Vlieger een schot van Radimov niet onder controle had gekregen.

Willem II ging verbeten op jacht naar de aansluitingtreffer, maar de kracht ontbrak om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Verder dan een schot van Sektioui (over) en een kopbal van Simons (recht op de keeper) kwamen de tricolores niet.

"Het is zaak snel te scoren", blikte Wotte vast vooruit op het treffen in Nederland. "Maar eenvoudig wordt het zeker niet. Krylya maakte een heel volwassen indruk, speelde uitstekend positiespel met veel positiewisselingen. Bovendien zitten zij al midden in de competitie, waardoor ze ook conditioneel een stapje verder zijn. Maar zeg nooit nooit. We gaan er alles aan doen om alsnog door te komen."

FC Krylya Sovetov Samara - Willem II 3-1 (2-1). 35. Radimov 1-0, 37. Landzaat (strafschop) 1-1, 44. Radimov 2-1, 62. Botero 3-1. Scheidsrechter Verbiest (Bel). Toeschouwers: 25.000.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.