De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  FIA peilt Arrows
   
 

AMSTERDAM - Het Arrows-team van Tom Walkinshaw kan een onderzoek van de Internationale Automobielfederatie verwachten naar aanleiding van het discutabele optreden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. In opdracht van de teambaas reden de coureurs Heinz-Harald Frentzen en Enrique Bernoldi opzettelijk zo langzaam tijdens de zaterdagmiddagtraining dat zij buiten de 107%-regeling kwamen en dus niet waren geplaatst voor de race. De opzet was zich formeel te presenteren bij een race om sancties en boetes te voorkomen, maar in werkelijkheid kosten te besparen. Arrows is namelijk bijna bankroet maar hoopt binnenkort nieuwe investeerders te kunnen presenteren.

Geheel onvrijwillig deed Giancarlo Fisichella niet mee aan de kwalificatie en race, nadat hij zaterdagochtend bij een snelheid van 250 km/uur was gecrasht en daarbij 34G had moeten verwerken. De oorzaak was een afgebroken onderdeel van de voorvleugel. Dokter Watkins verbood hem te racen.

Bij Renault gaat volgend seizoen de Spanjaard Fernando Alonso de plaats innemen van de Brit Jenson Button die gisteren knap een WK-punt behaalde. Button zal vandaag tijdens een aangekondigde persconferentie van het BAR-Honda-team in Londen vermoedelijk worden aangekondigd als de opvolger van de Fransman Olivier Panis, die in zijn thuisrace werd getorpedeerd door de Japanner Sato. "Die denkt als beginnend formule 1-rijder in de eerste bocht de race te kunnen winnen. Totaal gek", was zijn oordeel over de Marlboro Masters-winnaar van vorig jaar.

Nog erger maakte het Sauber-rijder Felipe Massa die een 'drive-through penalty' kreeg vanwege een valse start en tijdens die doorrit door de pitstraat zich opnieuw vergaloppeerde door bij het uitkomen over de witte lijn te rijden. Dat kwam hem op eenzelfde straf te staan.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.