De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Quick Step aast op Van Bon en Knaven
   
 

AMSTERDAM - Manager Patrick Lefevere wil de Nederlanders Leon van Bon, Servais Knaven en Bram Tankink meenemen naar zijn nieuwe Quick Step-formatie. Ook Richard Virenque en Johan Museeuw lijken de overstap te maken naar de nieuwe ploeg. Liefst elf renners uit de huidige Mapei-ploeg krijgen ook een contract aangeboden onder wie Bettini, Bodrogi, Evans, Steels, Martinez en De Waele.

Vanmiddag maakt Quick Step in Vaison-la-Romaine de plannen duidelijk en worden de cosponsors voor de komende drie jaar voorgesteld. Het budget van de nieuwe ploeg bedraagt 8 miljoen euro per seizoen. Leon van Bon heeft nog niet met Lefevere over de nieuwe ontwikkelingen gesproken. "Ik wacht rustig af, al wordt het nu toch wel eens tijd dat er wat meer duidelijkheid komt. Het is me nog niet duidelijk hoe de Quick Step-formatie wordt opgezet. Op de rustdag (vandaag, red) zal ik wel meer te horen krijgen."

In eerste instantie zou manager Lefevere meegaan in de nieuwe fusieploeg Lotto-Domo. Nadat Mapei afhaakte en Lefevere bij Quick Step weer zelf aan een ploeg mocht bouwen, stapte hij meteen over. In België reageerde met name Eddy Merckx furieus over de manoeuvre van Lefevere. Merckx heeft namelijk op verzoek van Lefevere via de politiek gezocht naar de fusiemogelijkheden tussen Lotto en Domo.

Lotto-manager Christophe Sercu was opgelucht. "Er kan beter een man beslissen dan dat je twee kapiteins op het schip hebt. Lotto-Domo zal nu min of meer een doorstart van de huidige Lotto-formatie worden, terwijl Quick Step een samenvoeging wordt van Mapei en Domo." Ook sprinter Robbie McEwen reageerde tevreden. De Australiër kan absoluut niet met Lefevere door de bocht. "Nu kan ik mijn contract bij Lotto-Domo gewoon uitdienen", zei hij. Zijn luitenant Aart Vierhouten zal de Australiër trouw blijven.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.