De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ferdinand toch naar Manchester United
   
 

LEEDS - Leeds United en Manchester United zijn het gisteren alsnog eens geworden over de transfer van Rio Ferdinand. Vrijdag nog wees Leeds een bod van Man United van 45 miljoen euro af. Het uiteindelijk overeengekomen transferbedrag, 47 miljoen, is een record in het Engelse voetbal.

De 23-jarige international maakte tijdens het WK voetbal in Zuid-Korea en Japan en goede indruk. Naar verwachting zal Ferdinand er wel uitkomen met het bestuur van Manchester. De aanvoerder wil graag weg bij Leeds en vroeg zelf om een transfer, het liefst naar Old Trafford.

Gaizka Mendieta speelt komend seizoen voor Barcelona. De Spaanse topclub maakte bekend dat zij de middenvelder huurt van zijn werkgever Lazio Roma. Barcelona verwierf ook een optie om de Spaanse international aan het einde van het seizoen te kopen. Lazio nam de begaafde technicus vorig jaar voor zo'n 40 miljoen euro over van Valencia. Hij vond in Italië niet de grote vorm, die hem bij Valencia een van de beste spelers van Europa maakte.

De Kameroense international Geremi speelt komend seizoen bij Middlesbrough. De Engelse club huurt de 23-jarige verdediger annex middenvelder van Real Madrid. De 52-voudige international, ook actief op het recente WK in Azië, is uit de gratie bij Real-trainer Vicente del Bosque. De succesvolle coach moet van het bestuur zijn peperdure A-selectie terugbrengen van 32 tot 25 spelers.

Paolo Maldini keert definitief niet terug in het Italiaans elftal. De verdediger van AC Milan reageerde negatief op de oproep van bondscoach Giovanni Trapattoni. Maldini speelde onlangs in het WK zijn 126e en laatste interland. Hij blunderde tegen Zuid-Korea, waardoor Italië werd uitgeschakeld. Trapattoni probeerde tevergeefs Maldini over te halen door te gaan tot en met het EK in Portugal 2004.

De Belgische international Marc Wilmots ondergaat morgen in Antwerpen een operatie aan de meniscus in de linkerknie. De middenvelder van Schalke 04 liep tijdens de training een blessure op. De 33-jarige Belg, goed op dreef tijdens het WK, mist waarschijnlijk de start van het nieuwe seizoen. Naar verwachting staat hij een maand langs de kant.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.