De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Gemiste kans Rabobank
   
 

AMSTERDAM - Manager Jan Raas vluchtte zaterdag direct voorbij de streep in een gereedstaande wagen. Ploegleider Adri van Houwelingen dook zonder commentaar te geven eerst een kwartier de bus in, terwijl Michael Boogerd meteen na de aankomst voor de televisiecamera's concludeerde dat hij wellicht verwijten om zijn oren zou krijgen. De derde plaats van de Hagenaar in de rit naar Béziers achter David Millar en David Etxebarria maakte veel los in het bankierskamp. Een opgelegde kans werd niet benut. "Ach, het is geen schande, want er reden elf goede renners voorop", probeerde Van Houwelingen later de kritiek weg te wuiven.

De situatie zag er voor de Rabobank heel goed uit. Al na 3,5 kilometer zette Boogerd samen met Laurent Jalabert op de Côte de Montségur aan, waarna uiteindelijk negen andere renners aansloten waarbij zijn ploegmaat Beat Zberg. Daarmee kwam de Nederlandse ploeg in een uitstekende situatie, maar in de finale werd helemaal geen gebruik gemaakt van de man-meer-situatie. Zeker Boogerd had daar meer van kunnen profiteren. Van Houwelingen had zijn kopman meegegeven dat Millar wellicht de sterkste in de groep was en dat hij de Schot absoluut geen meter ruimte mocht geven. "Ik had op Etxebarria gegokt", analyseerde Boogerd later. Nadat Van Houwelingen lange tijd in de bus met beide renners had gesproken, wilde hij enige tekst en uitleg geven. "Ik vind dat we Boogerd geen enkel verwijt kunnen maken. De pijn van de gemiste kans valt reuze mee."

In de Pyreneeën vocht Erik Dekker twee dagen tegen de tijdslimiet, gisteren reed hij vrij makkelijk de Mont Ventoux op. Al denkt Dekker nog niet aan Parijs. "Er is een reële mogelijkheid dat ik deze Tour niet uitrijd", concludeerde hij. "Ik zie enorm op tegen de rit naar La Plagne. Wanneer er die dag al op de Galibier aangevallen wordt, komen velen te laat binnen. De top van de Galibier ligt immers al na 34 kilometer in de rit. Ik merk dat ik in deze ronde sterker ben geworden. Maar de laatste dagen maak ik niet meer zoveel progressie. Van 30 procent naar 85 procent gaat makkelijker dan dat laatste beetje. Dat valt eigenlijk wel wat tegen."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.