De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Martelaren Brigade zweert
wraak bij deportatie familie

   
 

AMSTERDAM - De Al-Aksa Martelaren Brigade dreigt de familieleden van Israëlische leiders te zullen doden als Israël de plannen doorzet de familieleden van Palestijnse zelfmoordenaars te verbannen naar de Gazastrook. Daarmee gaat de militante groep nog een stapje verder dan de Hamas-beweging die al eerder met 'bloed en tranen' had gedreigd als Jeruzalem het deportatie-idee zou invoeren.

Het dreigement kwam nadat Israël heeft beloofd de verbannen familieleden twaalf uur de tijd te geven tegen een beslissing tot deportatie in beroep te gaan. De Israëlische procureur-generaal Eljakim Rubinstein, die de legale basis voor de plannen bestudeert, verklaarde gisteren slechts dan deportatie in overweging te nemen als er een duidelijk bewijs is dat de familie op de hoogte was van de plannen van de terroristen. In dat geval vindt Rubinstein het ook gerechtvaardigd de huizen van de familieleden te vernietigen, zoals al eerder is gebeurd.

De maatregelen tot deportatie zijn internationaal over het algemeen met afwijzing begroet. Denemarken haalde als EU-voorzitter fel uit naar Israël. Dergelijke "collectieve strafmaatregelen" zijn volgens de Deense verklaring niet acceptabel en werken contraproductief. Zelfs Israëls trouwste bondgenoot, de Verenigde Staten, leek het geen goed idee.

In Israël zelf bestaat, op uitzondering van uiterst links en mensenrechtenorganisaties, wel steun voor de plannen. Het geeft aan hoe wanhopig men zoekt naar maatregelen die een einde maken aan de reeks van aanslagen op Israëlische burgers.

Ondanks alle spanningen vinden er toch weer wat onderhandelingen plaats. Daarbij staat voorlopig de vraag centraal hoe het lot van de Palestijnse bevolking, die zucht onder de Israëlische bezetting, kan worden verbeterd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.