De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 22 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vakantie verpest door regen
   
 

door Marjolein van der Gaag DEN HAAG - Vakantiegangers op Nederlandse campings gaan een natte en koude week tegemoet. Lange broeken, regenjassen en paraplu's zijn momenteel onontbeerlijk voor kampeerders. Terwijl het volgens de kalender hartje zomer is, voldoet het weer in ons land niet echt aan dit beeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 19kb)
Toeristen ontvluchten het strand van Bergen aan Zee. Met veel regen en een stormachtige wind is het huilen met de pet op voor de vakantiegangers die in eigen land zijn gebleven. (Foto: MARTIN MOOIJ)
"Het is erg wisselvallig. Vandaag wordt wel een redelijke dag, maar morgen zal het waarschijnlijk weer veel regenen", voorspelt een woordvoerster van Weerbureau HWS in Soest.

Ook de temperatuur van gemiddeld achttien graden is volgens de zegsvrouw behoorlijk laag. Zo is het normaal in deze periode zo'n 22 graden.

De kampeerders houden de moed er echter voorlopig in. Zo ook de 32-jarige Rob Schippers uit Horst, die samen met zijn dochtertjes Ine (6), Jet (4) en Fien (1) de tent aan het opzetten is op camping Ockenburgh in Kijkduin. "Hiervoor gingen we altijd naar Frankrijk. Maar zo ver moeten rijden met drie kleine kinderen is niet prettig. Daarom staan we nu hier", vertelt Rob, die hoopt dat het weer snel opklaart.

Dat geldt ook voor Hannie en Wil van Gorp uit Tilburg, die zojuist op dezelfde camping zijn aangekomen. "We gaan eigenlijk altijd naar het buitenland, maar dit jaar wilden we eens in eigen land blijven. Je weet dat je dan meer risico loopt op slecht weer", aldus Hannie. "Maar we moeten toch ook ons eigen land leren kennen. Zo is Den Haag onbekend terrein voor ons. Als het weer opklaart, stappen we dan ook direct op de fiets."

Weerbureau HWS spreekt de voorzichtige verwachting uit dat het weer aan het einde van de week opklaart. Wie nu echter al warm weer wil hebben, moet volgens de woordvoerster naar midden-Europa of richting Griekenland of Turkije. "Maar in Griekenland en Italië is het wel weer heel erg warm. Daar is met 40 graden sprake van een hittegolf."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 22 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.