De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Feyenoord ziet af
van roze shirt

door Romke Spierdijk

   
 

AMSTERDAM - Het COC is woedend op voetbalclub Feyenoord nu deze onder druk van haar supporters het nieuwe roze keepersshirt waarin komende seizoen de uitwedstrijden gespeeld zouden worden, uit de handel heeft laten nemen.

Volgens COC-voorzitter Henk Beerten is het teleurstellend dat club en keeper voor dit soort drukmiddelen overstag zijn gegaan. Honderden supporters lieten per telefoon en per e-mail weten de kleur van het shirt niet op prijs te stellen. Beerten is boos omdat alleen al de suggestie van de supporters dat roze iets met homoseksualiteit te maken heeft, genoeg is voor de club om op een beslissing terug te komen.

Tijdens de eerste training was het roze keepersshirt voor het eerst op het veld te zien. Kort daarop riep onder meer de supporterswebsite Lunatic News supporters op te protesteren tegen de kleur van het shirt. Hoewel keeper Zoetebier geen problemen had met het nieuwe tenue, waren de supporters woedend.

De website: "Het op de rechterborst gestikte logo van Rotterdam maakt dat veel fans het shirt met gepaste trots zullen dragen. Hoe hard komt dan de klap aan als je vervolgens de doelman van deze Rotterdamse ploeg het veld ziet betreden in een zachtroze keepersshirt. Roze? Ja, roze. De keeper van Feyenoord-een heeft ervoor gekozen het aankomend seizoen in een roze shirt de uitwedstrijden te willen spelen."

Zoetebier - die heteroseksueel is - verdedigde zijn kleurkeuze vervolgens in een radio-uitzending, door te stellen dat "Rotterdammers toch vrij massaal achter Pim Fortuyn stonden" en dat slechts enkele honderden kaarthouders tegen het roze shirt zijn.

Kledingsponsor Kappa kreeg de opdracht het shirt terug te halen en over een nieuwe kleur na te denken. Voorlopig hullen de keepers van de Rotterdamse club zich in een lichtblauw shirt tijdens uitwedstrijden, op termijn komt hier wellicht nog een tweede kleur bij.

Beerten: "Feyenoord moet volwassen worden. Als ze roze nou gewoon geen mooie kleur zouden vinden, dan is het een ander verhaal. Maar ze zouden zeker niet moeten wijken als discriminatie van homoseksuelen het motief is. Deze kwestie geeft maar weer eens aan hoe gevoelig homoseksualiteit nog ligt bij voetbalclubs en hun supporters."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.