De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Robeco stapt in Sage Capital

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Robeco neemt het Amerikaanse Sage Capital Management over, een vermogensbeheerder van 'fund of hedge funds'. Sage heeft een beheerd vermogen van circa $300 miljoen, afkomstig van vermogende particulieren en institutionele beleggers. Het bedrijf zal worden omgedoopt tot Robeco-Sage en komt onder het nieuw opgerichte Robeco USA te vallen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Robeco is vooral enthousiast over de kennis van de vermogensbeheerder op het gebied van hedge fondsen. (Foto: PETER-VINCENT SCHULD)
Ook andere Amerikaanse dochterondernemingen van Robeco die zich richten op vermogende particuliere en institutionele beleggers, waaronder het onlangs overgenomen Weiss, Peck & Greer, zullen bij Robeco USA worden ondergebracht. Met de overname van Sage is volgens Sander van Eijkern, hoofd van de divisie Alternative investments bij Robeco, het portfolio van Robeco op de Amerikaanse markt compleet.

Vooral de kennis van Sage is van groot belang voor Robeco. "Belangrijker dan het beheerd vermogen van Sage van $300 miljoen, is voor ons de kennis van Sage op het gebied van hedge fondsen. Zij zullen in de toekomst gaan fungeren als kenniscentrum op dit gebied bij Robeco en due diligence-onderzoeken uitvoeren naar beheerders van hedge fondsen bij het opzetten van nieuwe funds of hedge fondsen." Ook belangrijk volgens Van Eijkern is het trackrecord van Sage dat sinds 1994 een jaarlijkse groei van zo'n 12% heeft laten zien.

Een 'fund of hedgefunds' is een beleggingsfonds waarbij wordt belegd in verschillende hedge fondsen. Hoewel bij hedge fondsen altijd wordt gedacht aan een risicovolle onderneming, zorgt juist de spreiding over verschillende hedge fondsen voor een lager risico. "Het voordeel voor de belegger zit in de spreiding over de acht verschillende beleggingsstijlen. Daarnaast wordt zijn risico gespreid over verschillende fondsmanagers", aldus Van Eijkern die stelt dat het risico van een 'fund of hedge funds' tussen dat van aandelen en obligaties ligt.

Deelneming in een 'fund of funds' biedt daarnaast ook andere voordelen, stelt Van Eijkern. "Veel hedge fondsen hanteren een hoog toetredingsbedrag waardoor het voor particulieren erg moeilijk wordt een spreiding aan te brengen. Zij moeten dan over veel geld beschikken om in meerdere hedge fondsen te kunnen stappen." Zelfs als zij over voldoende geld beschikken, lukt het niet altijd om in het fonds van keuze te beleggen. "Je hebt fondsen die gesloten zijn; via een 'fund of hedge funds' kun je daar dan toch binnenkomen."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.