De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 12 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Steels en Verbrugghe naar huis
   
 

AMSTERDAM - De Vlaamse feestdag werd een zwarte dag voor de Vlamingen in de Tour. Zowel sprinter Tom Steels als klassementsrenner Rik Verbrugghe moest opgeven. Steels concludeerde dat hij conditioneel niet sterk genoeg is. "De Tour is vandaag begonnen", vertelde hij voorbij de finish. "Voor het eerst werd er de hele dag hard gereden. Hoe ik ook mijn best deed, achterin kon ik geen plaats opschuiven. Ik heb geen zin om nog een namiddag te zwemmen in de achterhoede van het peloton. Dit heeft geen zin meer. Ik zal thuis een week rusten en dan weer opnieuw beginnen. Al een half jaar heb ik mijn goede en slechte dagen. Dit is geen mentaal probleem, maar het is logisch dat ik niet lekker in mijn vel steek."

Lotto-troef Verbrugghe was betrokken bij de massale valpartij op 20 kilometer van de streep en brak daarbij zijn sleutelbeen. Voor hem ging de Italiaan Marco Pinotti, die met een zware hersenschudding en flinke wonden in zijn gezicht naar het ziekenhuis werd afgevoerd, over de kop. "Ik kon geen kant meer op", aldus Verbrugghe. "Bij de val sloeg mijn schouder uit de kom. Dat heb ik vaker gehad. Ik heb hem er zelf weer ingezet, maar nog steeds voelde ik pijn. Toen wist ik dat het mis was."

Sponsor PMU mag in de laatste kilometer niet meer de kartonnen groene handen uitdelen. Nadat Robbie McEwen klaagde dat mensen hem met die handjes gedurende de sprint in Reims op het hoofd sloegen, heeft Jean-Marie Leblanc de tv-beelden bestudeerd. De Tour-baas gaf McEwen helemaal gelijk.

Richard Virenque heeft zich gisteren door Tour-arts Gerard Porte moeten laten behandelen aan zijn knie. De Domo-kopman kreeg na 60 kilometer een behoorlijke steen tegen zijn knie. Met een ontstekingsremmend zalfje kon hij de route vervolgen.

De Lotto-ploeg slaapt gedurende de hele Tour op waterbedden. Onderzoek van de firma Stretch-Top heeft uitgewezen dat dankzij de houding op een waterbed iedere spier in het lichaam volledig ontspant. Een tweede gevolg is, dat door het wegvallen van drukpunten (die men op een normaal matras wel heeft) de bloedcirculatie ononderbroken blijft, waardoor men in diepe slaap kan blijven en de spieren ten volle kunnen recupereren. Verder is er het effect van de regelbare temperatuur. Hierdoor stappen de renners altijd in een fris bed tijdens de zwoele zomernachten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 12 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.