De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 12 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Gemeente zegt steun
toe aan Sparta

   
 

AMSTERDAM - De in financiële nood verkerende voetbalclub Sparta is door de gemeente Rotterdam voorlopig van de ondergang gered. Onder luid applaus van een groot aantal uitgedoste Sparta-fans op de publieke tribune, ging een overgrote meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad gisteren akkoord met het verstrekken van een lening van maximaal twee miljoen euro. De meeste partijen waren vóór het verstrekken van het zogeheten overbruggingskrediet omdat zij de club uit de wijk Spangen betitelen als 'een monument, dat moet worden gekoesterd'.

De club had geld nodig om de begroting sluitend te maken, anders krijgt Sparta geen licentie van de KNVB. Sparta krijgt het geld van de gemeente onder bepaalde voorwaarden. Een daarvan is dat de club het geld besteedt aan de aflossing van de schulden. Sparta kampt met een gat van ongeveer 4 miljoen. Van de lening van de gemeente gaat 1,3 miljoen rechtstreeks naar het spelersfonds CFK. Nu de lening is toegezegd, moet Sparta nog wel afwachten of de voetbalbond een licentie verleent. De verwachting is dat dit zal gebeuren, zeker ook nadat de club een dag eerder al een nieuwe hoofdsponsor had gevonden in Aegis Beveiliging. Sparta wil zes spelers, drie trainers en een verzorger ontslaan. De arbitragecommissie van de KNVB doet hierover uitspraak over ongeveer twee weken. Met de verkoop van de spelers hoopt Sparta voldoende geld binnen te halen om de schulden aan de gemeente af te lossen.

Drie bedrijven worden samen hoofdsponsor van de Bredase voetbalclub NAC voor het seizoen 2002-2003. Van twee bedrijven wilde de raad van toezicht de namen bekend maken: de spijkerbroekfirma Garcia Jeanswear en het bedrijf in huishoudelijke artikelen, Princess. Het derde wordt een van de bedrijven van zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen. Samen leggen de drie bedrijven meer geld op tafel dan de hoofdsponsor van de laatste jaren. Volgens de voorzitter van de raad van toezicht, Nederlof, heeft NAC nu een sluitende begroting en is aan alle voorwaarden van de KNVB voldaan voor het verkrijgen van de licentie voor het komende seizoen. NAC heeft van de KNVB nog geen reactie ontvangen.

Vorige week ging de gemeenteraad van Breda onder stringente voorwaarden in principe akkoord met een lening van 4,2 miljoen euro. De echte beslissing daarover hangt echter af van de vraag of er een goed saneringsplan komt om NAC van haar schuldenlast van 8,6 miljoen euro af te helpen. De gemeenteraad beslist daarover eind september. De 4,2 miljoen euro is nodig om een direct opeisbare schuld af te lossen.

Patrick Pothuizen mist bij FC Twente het begin van de competitie. De centrale verdediger heeft op de training een spierscheuring opgelopen in het bovenbeen. Hij is ongeveer anderhalve maand uitgeschakeld.

De wedstrijd om de Italiaanse Supercup tussen kampioen Juventus en bekerwinnaar Parma is op een ongebruikelijke plaats vastgesteld: 25 juli in Tripoli, de hoofdstad van Libië. "Beide clubs hebben ingestemd met het voorstel, ook wegens de financiële voorwaarden", aldus Adriano Galliani, de nieuwe voorzitter van de Italiaanse voetbalcompetitie.

De Japanse international Junichi Inamoto verhuist naar Fulham voor €5 miljoen. De 22-jarige middenvelder speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Arsenal. Inamoto stond op de verlanglijst van PSV als mogelijke opvolger van Mark van Bommel.

Martin Keown heeft zijn contract bij Arsenal met twee jaar verlengd.

Oefenvoetbal: ASC Dronte-PSV: uitslag 1-10.

Doelpunten PSV: Huntelaar (3), Kezman (3), Vennegoor of Hesselink (2), Bruggink (1) en Vogel (1).

Bijzonderheid: Mark van Bommel ontbrak, omdat hij vader is geworden van een tweeling en John de Jong ontbrak vanwege een blessure.

Neede (mini-toernooi): Neede - Dunfermline (Sch) 0-4, NEC - Dunfermline 0-0, Neede - NEC 0-7. Doelpunten NEC: Ax, Govedarica 2, Hristov 1, Hesp 1, Tumba 1.

Hengelo: Achilles '12 - Ajax 0-11 (0-7). Doelpunten Ajax: Van der Vaart 4, Machlas 2, Bergdolmo, Van der Gun, Stefano Seedorf, Yakubu en eigen doelpunt. Bijzonderheid: Nigel de Jong, zoon van oud-international Jerry de Jong, maakt zijn debuut voor Ajax.

Doorwerth: DTS - NAC 1-5 (1-3). Doelpunten NAC: Van den Eede, Boussaboun, Slot, Penders, Engelaar. Bijzonderheid: Stewart ontbreekt door liesblessure.

RKSV Driel - AZ 0-15 (0-8). Doelpunten AZ: Nelisse 4, Elkhattabi 3, Van Galen 3, Perez 2, Huiberts, Meerdink, Opdam.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 12 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.