De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 12 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hagenaar onschuldig
in Turkse cel

   
 

AMSTERDAM - Een 21-jarige Hagenaar zit momenteel onder onmenselijke omstandigheden vast in een Turkse cel. Danny Broens, kapper in de salon van zijn vader, werd twee weken geleden tijdens zijn vakantie opgepakt, nadat hij in het nabij Alanya gelegen dorp Mahmutlar betrokken was geraakt bij een scooterongeval.

Een even oude Turkse jongen overleed enkele dagen later aan de gevolgen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
De 21-jarige Hagenaar Danny Broers met zijn vriendin Naomi in gelukkiger tijden. De jongen zit momenteel vast in een Turkse cel nadat hij bij een fataal scooterongeval in Turkije betrokken was geraakt. Hoewel hij volgens de Turkse politie onschuldig is, blijft hij in voorarrest zolang het onderzoek loopt.
Ondanks het feit dat Danny volgens de Turkse politie geen schuld draagt, wordt de jonge Nederlandse toerist sindsdien vastgehouden in een bloedhete 'cel', bijeengepropt met ruim 90 andere Turkse gevangen. Volgens de Turkse wet is het mogelijk iemand in voorarrest te houden zodra er een dode valt bij een ongeluk.

Danny's vriendin Naomi du Burck (20) en haar in Turkije woonachtige ouders zijn de wanhoop nabij. Naomi heeft haar vriendje nog slechts één keer mogen bezoeken.

"Het gaat verschrikkelijk slecht met Danny", liet zij gisteren telefonisch vanuit Turkije weten. "Ik heb hem hooguit twintig minuten mogen zien, al die tijd heeft hij aan één stuk door gehuild. De verwondingen van zijn ongeluk zijn gelukkig hersteld, maar de situatie in de gevangenis is verschrikkelijk. In de cel zijn zo weinig slaapplaatsen, dat Danny het bed met twee andere gevangenen moet delen. Hij is de uitputting nabij. Eten en drinken is er nauwelijks, bovendien moet Danny ongeveer drie keer zoveel betalen als Turkse gevangenen.

Hij leeft momenteel van blikjes cola en marsrepen." Volgens Naomi loopt haar vriend de kans nog wekenlang achter de tralies te blijven. "Pas in augustus is een rechtszitting gepland. We betalen ons momenteel gek aan advocatenkosten, voor een raadsman die helemaal niets doet. Dit is een nachtmerrie! Wij hebben nu alle hoop gevestigd op de Nederlandse ambassade."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 12 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.