De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 12 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Lezers kozen massaal voor Emmeloorder-scholier als nieuwe held in De Kameleon-film: TOM wordt KEES!
   
 

AMSTERDAM - Het heeft er om gespannen! Het was letterlijk een nek-aan-nekrace tussen Mitchell en Tom. Maar na alle stemmen geteld te hebben, en nòg eens geteld te hebben, bleek toch overduidelijk dat Tom net wat meer stemmen had gekregen dan Mitchell. Honderden en nog eens honderden lezers van deze krant kropen deze week speciaal even achter hun computer om middels e-mail of fax de redactie van deze krant te laten weten wie van de vijf (gekozen uit liefst 500 aanmeldingen) overgebleven 'Kezen' de enige echte Kees moet worden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Mitchell Grande en Tom Kuipers, samen met regisseur Steven de Jong: "Ik ben blij dat De Telegraaf-lezer de knoop heeft doorgehakt, want ik vind ze allebei geweldenaars. "
De strijd om één van de belangrijke figuren uit de De Kameleon-speelfilm die momenteel in Friesland wordt gedraaid ging tussen Frank, Mitchell, Tim, Tom en Frank, vijf apenkoppen die stuk voor stuk stonden te trappelen om de rol van Kees te spelen. Het werd dus Tom! Tom Kuipers uit Emmeloord, een 10-jarige vent die volgens de lezer kennelijk volledig voldoet aan de Kees uit de razend populaire jeugdboekenreeks 'De Kameleon': een brutaal, rossig blond kanjertje, van tien-elf jaar met vrolijke kijkers, een puntneus en de overbeet van een krokodil.

Liefst 1920 mailtjes en faxen stroomden deze week binnen met de naam Tom er op, gevolgd door Mitchell Grande (11) uit Bergen (NH) die 1819 streepjes achter zijn naam kreeg. De andere drie binken moesten het met minder stemmen doen. Steven de Jong, de regisseur van deze prachtfilm, geschikt voor jong, oud en alles er tussen in, nam tijdens een tussenstandje, toen Mitchell en Tom nog vrij gelijk opgingen het zekere voor het onzekere. Hij nodigde beide knapen uit om naar Leeuwarden te komen om ze beiden aan een uitgebreid Kees-onderzoek te onderwerpen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Tom Kuipers is Kees
"Eerlijk is eerlijk, ik vond ze allebei een geweldenaar. De één deed wat mij betreft niet onder voor de ander. Ik ben blij dat de lezer van De Telegraaf nu de knoop heeft doorgehakt. Stilletjes hoopte ik toch, ergens diep in mijn hart, dat Tom het zou winnen, vanwege zijn net iets grotere acteertalent. Hij had zich goed ingeleefd in de rol en werd op slag Kees toen hij een houthakkershemd aantrok en een pet op zijn koppie zette."

Schooltoneel

"Knalvet", spuugt Tom door de telefoon, als we hem op de hoogte brengen van het heuglijke nieuws. "Geweldig, dit had ik niet durven dromen. Want Mitchell was ook hartstikke goed hoor. Echt! " Tom praat honderduit over allerlei kleine en grote rolletjes die hij op school in allerlei toneelstukjes al heeft gespeeld. Bovendien is hij een hartstochtelijk fan van De Kameleon-reeks. "Ik heb al eenentwintig boeken van de 63 titels gelezen. En elk boek heb ik zeker wel vijf keer van voren naar achteren uit. Ik vind ze fantastisch."

"Het was een spannende dag op de set", zegt hij even later. "Ik moest net doen of ik achterna gezeten werd door mijn vader nadat ik een greep in de koektrommel had gedaan. Kees is een beetje een boefje moet u weten. Maar mijn 'vader' kreeg me mooi niet te pakken, hahaha..."

Ergens in de maand augustus zijn er twee opnamedagen gereserveerd waarin Kees, Tom Kuipers dus, zijn opwachting komt maken. "Het lijkt me echt geweldig...", zegt Tom nog voor hij met twee vriendjes "boven met Lego gaat spelen."

Op een laatste vraag hoe hij vindt om met grote Nederlandse sterren als Willeke van Ammelrooij (die de rol van de zure mevrouw Bleeker speelt) en Maarten Spanjer (die de goedmoedige Gerben, de boerenknecht voor zijn rekening neemt) te gaan spelen, zegt Tom: "Met wie...?" Het is duidelijk, er is maar één Kees. En dat is Tom!




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 12 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.