De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Schumacher subliem

Van onze medewerker

   
 

SILVERSTONE - Michael Schumacher maakte er na afloop van de race op het Engelse Silverstone geen geheim van. Dit was een erg speciale overwinning. Want de omstandigheden waren geen moment hetzelfde door de buien die af en toe vielen. "Het was alles of niets vandaag", zei de Duitser. Het werd alles, zoals al bijna het hele seizoen voor Schumacher.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 14kb)
Michael Schumacher klimt van vreugde in zijn ploeggenoot Rubens Barrichello. (Foto: EPA)
Er kon dus een miniem glimlachje van af toen hij uit eigen beweging refereerde aan het totaal aantal zeges: zestig. "Normaal houd ik me niet bezig met statistieken, maar deze zege is wel erg belangrijk."

Nog indrukwekkender dan de zestigste overwinning is de constatering dat deze zege de 25e is sinds hij in '99 crashte. Vanaf het moment dat hij terugkeerde, heeft hij de sport in zijn macht. 25 Zeges in 46 Grand Prix's die sindsdien zijn verreden; alleen Alain Prost (51 zeges), Ayrton Senna (41), Nigel Mansell (31) en Jackie Stewart (27) wonnen in hun héle loopbaan meer races dan Schumacher in de voorbije periode.

Over twee weken kan Schumacher een belangrijke stap zetten in zijn race tegen de recordboeken. Want het is niet ondenkbaar dat Schumacher al in Frankrijk een onoverbrugbare afstand neemt op zijn concurrenten. Hij moet zijn voorsprong op Rubens Barrichello zien uit te breiden met zes punten. Wint Schumacher in Frankrijk, wordt Barrichello geen tweede en eindigen de Williams-BMW's van Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher achter Barrichello, dan evenaart Schumacher het totaal van de Argentijn Juan Manuel Fangio, die in de jaren vijftig vijf keer het WK won.

Dat Schumacher al in Magny Cours de titel kan winnen, heeft hij in grote mate te danken aan de beslissing van Ferrari-teammanager Ross Brawn. Toen het na elf ronden in Silverstone begon te regen, wist Schumacher (gestart vanaf een derde positie) niet wat te doen. Hij lag achter Juan Pablo Montoya en kwam er niet uit: regenbanden of intermediates? "Het miezerde en het was hectisch. Gelukkig nam Ross de goede beslissing om intermediates te nemen."

Dat betekende het einde van het beetje hoop van Montoya, die feitelijk voor het enige verweer zorgde. "Ik kon echt niets doen", verontschuldigde Montoya zich. "Toen het begon te regenen, lag ik acht seconden voor, maar na twee ronden was ik de leiding kwijt. Daarna verdwenen ze uit het zicht."

Montoya kon uiteindelijk nog het podium beklimmen, de andere toppers restte niets dan het likken van hun wonden. Ralf Schumacher had weer eens problemen met zijn tankstop en McLaren-Mercedes maakte telkens de verkeerde beslissing. David Coulthard reed tot de eerste druppels op een vierde plaats, maar eenmaal uit de pit (twee ronden later dan de rest) zwabberde de wagen van Coulthard alle kanten op. Hij spinde vier keer. De winnaar van de Grand Prix van Monaco eindigde roemloos in het achterveld, op twee ronden van Schumacher. "Ik bleef nog een ronde buiten omdat we dachten dat het zou stoppen met regenen en daarna leek het wel alsof ik telkens op de verkeerde banden reed."

Toch liep ook bij Ferrari niet alles naar wens. Nog voor de opwarmronde begon, sloeg er een motor af. En net zoals het hele seizoen al trof de pech Rubens Barrichello. Maar ofschoon hij achteraan moest beginnen, reed hij na de negentiende ronde alweer op de tweede plaats, achter Schumacher. Op die plaats zou hij ook eindigen. Barrichello's optreden onderstreepte Ferrari's dominantie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.